zondag, mei 19, 2024

Topman Ripple over toezichthouder: ze slaan helemaal door!

Must Read

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is geconfronteerd met uitdagingen in haar regulering van de crypto-industrie, met negatieve gevolgen voor de SEC zelf tot gevolg. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, bekritiseert de aanpak van de SEC.

In juli stelde een rechtbank Ripple in het gelijk in haar rechtszaak tegen de SEC, door te stellen dat de effectenwet geen secundaire verkoop van XRP dekt. Als gevolg daarvan hervatten verschillende cryptobeurzen het aanbieden van XRP aan klanten. Een andere nederlaag voor de SEC vond vorige week plaats in haar zaak tegen Grayscale. Een rechter oordeelde dat de SEC het verzoek van Grayscale om het bitcoin exchange fund GBTC om te zetten in een spot ETF moet heroverwegen. Deze overwinning werd door de crypto-industrie gezien als een belangrijke klap voor de SEC.

SEC is controle helemaal kwijt

Dit leidde tot hernieuwd optimisme onder crypto-wisselfondsen, die hoopten op meer spot ETF’s voor bitcoin (BTC) die door de SEC worden goedgekeurd. De SEC heeft haar beslissing over de zeven in behandeling zijnde aanvragen echter opnieuw uitgesteld. Als gevolg daarvan keerde de bitcoinwisselkoers terug naar het niveau van vóór de overwinning van Grayscale.

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, liet weten het niet eens te zijn met de SEC. In reactie op Ripple’s chief legal officer, Stuart Alderoty, die het beleid van de SEC bekritiseerde als hypocriet en in strijd met de wet, ging Garlinghouse naar Twitter. Hij verklaarde dat de SEC de controle heeft verloren en consequent de feiten en de wet verkeerd weergeeft.

Een voorbeeld hiervan is toen de SEC aanvankelijk verklaarde dat een toespraak van voormalig SEC-chef Bill Hinman officieel beleid was, wat Ripple tegen hen gebruikte in de rechtszaak. Later beweerde de SEC echter dat het de persoonlijke mening van Hinman was. Als gevolg hiervan kan Ripple overwegen om juridische stappen te ondernemen tegen verschillende voormalige SEC-topmannen.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img