dinsdag, april 16, 2024

Nieuwe ingewikkelde en gevreesde wetgeving komt eraan!

Must Read

De crypto-industrie heeft te maken met strenge regelgeving nu overheden wereldwijd werken aan constructieve regels. Het Verenigd Koninkrijk heeft al een controversiële wet geïmplementeerd die grote gevolgen zou kunnen hebben voor crypto.De Britse Financial Conduct Authority (FCA) kondigde op 17 augustus aan dat cryptobedrijven vanaf 1 september strenge identiteitscontroles en andere verificaties van klantgegevens moeten uitvoeren. Voorheen was het bewijzen van je identiteit met een ID-bewijs voldoende, maar nu zal ook aanvullende informatie, zoals het doel van een transactie, vereist zijn.

Bedrijven moeten bepaalde informatie van klanten verkrijgen om te voldoen aan de Britse anti-witwasmaatregelen. Deze eis geldt ook voor commerciële banken. Als een klant een cryptocurrency-transactie verstuurt naar een cryptobeurs waar de Travel Rule nog niet van toepassing is, moet het bedrijf een risicoanalyse uitvoeren.

Aangeven waarom je crypto’s verstuurt

Deze strenge cryptoregels zijn opgesteld door de Financial Action Task Force (FATF), niet alleen door de Britse overheid. Verschillende overheden, waaronder die van de Europese Unie, overwegen om deze regels in te voeren. De Nederlandse overheid is indirect van plan om deze regels tot op zekere hoogte te implementeren. Sommige van deze regels zijn al geïmplementeerd door platforms zoals Coinbase, waar klanten identificatie- en transactiegegevens moeten verstrekken.

Onlangs schreven twee Nederlandse crypto-experts een brief aan de Nederlandse regering waarin ze zich verzetten tegen deze maatregelen, omdat ze zich zorgen maakten over de mensenrechten. Ze hebben ook een lobbygroep opgericht om te pleiten voor bredere financiële privacy voor alle inwoners van Europa.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img