maandag, juli 15, 2024

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Must Read

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte gistermorgen rond $34.800, maar is sindsdien twee keer gedaald naar een dieptepunt van ongeveer $33.800. Er is echter een sterk steunniveau onder $33.600 dat voorlopig goed standhoudt.Het is cruciaal om het $34.700 niveau in de gaten te houden, omdat bitcoin de laatste tijd moeite heeft om daar voorbij te komen. Als de prijs daar met overtuiging doorheen kan breken, kunnen we nieuwe jaarlijkse highs zien boven $ 35.300.

Aan de andere kant, als de prijs daalt tot onder $ 33.600, is het belangrijk dat de prijs boven $ 33.000 blijft om verdere daling te voorkomen. Op dit moment is de BTC-prijs op de cryptobeurs Bybit ongeveer $34.051, terwijl hij op de Nederlandse beurs Bitvavo ongeveer 32.243 euro is. Dit vertegenwoordigt een daling van 1,76 procent ten opzichte van gisteren.

ALT-coins zakken allemaal

In de altcoin markt staan alle top 15 cryptocurrencies in het rood. Polygon (MATIC) heeft de grootste daling doorgemaakt, met een prijsdaling van 3 procent ten opzichte van gisteren. Andere opvallende dalers zijn Cardano (ADA) en Toncoin (TON), die respectievelijk 2,17 procent en 2,44 procent zijn gedaald.

Bitcoin vandaag!

Vandaag gaat alle aandacht uit naar de publicatie van de Core Personal Consumption Expenditures (PCE), een belangrijke inflatie-indicator in de VS. Deze metriek, die de voorkeur heeft van de Federal Reserve, omvat een breder scala aan goederen en diensten dan de algemeen bekende Consumer Price Index (CPI), exclusief voedsel- en energieprijzen.

Er wordt een jaarlijkse stijging van 3,7 procent verwacht, tegen 3,9 procent vorige maand. Daarnaast wordt een maand-op-maand stijging van 0,3 procent verwacht, vergeleken met 0,1 procent in de vorige maand.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin op $34.000, een stijging van 12% ten opzichte van vorige week

Bitcoin (BTC) heeft een aanzienlijke stijging van 12 procent doorgemaakt, waarmee het vorige hoogtepunt van dit jaar is overtroffen....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img