maandag, juli 15, 2024

Advocaat wil gehele voormalige SEWC-top in de rechtszaal zien

Must Read

De rechtszaak tegen Ripple nadert na meer dan twee jaar zijn einde, maar er zijn nog steeds ontwikkelingen gaande waar de aanhangers van Ripple niet blij mee zijn. De “XRP gemeenschap” is vooral ontevreden over de manier waarop de Securities and Exchange Commission (SEC) de rechtszaak is begonnen.

De bekende advocaat John Deaton is van mening dat Ripple redenen kan hebben om twee topmanagers van de SEC aan te klagen.

Kan dat wel?

Een lid van de XRP-community, Digital Asset Investor, liet op het sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) weten dat Ethereum (ETH) een soort vrijstelling heeft gekregen van de SEC met betrekking tot regelgevingskwesties. Deze vrijstelling werd naar verluidt in 2018 verleend aan de Ethereum Foundation, na een toespraak van voormalig SEC-directeur Bill Hinman. In zijn toespraak stelde Hinman dat Ethereum, net als Bitcoin (BTC), niet moet worden beschouwd als een ongeregistreerd effect.

Ripple kreeg echter geen vergelijkbare vrijstelling voor XRP, wat uiteindelijk leidde tot de rechtszaak van de SEC tegen Ripple. Op Twitter wordt gespeculeerd dat de topmanagers van Ripple mogelijk voormalig SEC-directeuren Jay Clayton en Bill Hinman kunnen dagvaarden, evenals twee advocaten die naar verluidt nauw met hen hebben samengewerkt.

Verschillende mensen oproepen

Advocaat John Deaton, die zich vrijwillig inzet voor de XRP-gemeenschap, denkt dat Hinman waarschijnlijk zal moeten getuigen. Deaton erkent dat Ripple normaal gesproken weinig kans zou maken om Clayton aan te klagen, gezien zijn voormalige positie als SEC-voorzitter.Clayton heeft er echter voor gekozen om zowel Ripple CEO Brad Garlinghouse als Ripple voorzitter Chris Larsen aan te klagen, wat hoogst ongebruikelijk is omdat Ripple niet wordt beschuldigd van fraude.

Aangezien Clayton gesproken heeft met Garlinghouse en Ripple-CTO David Schwartz, kan hij mogelijk als getuige dienen om duidelijkheid te verschaffen over de situatie. Het is vermeldenswaard dat Gary Gensler de rol van belangrijkste beleidsmaker vervult.

Hoger beroep

De rechtszaak tegen Ripple vordert in de richting van een uitspraak. De eerste uitspraak stelde dat XRP verhandeld op de secundaire markt geen ongeregistreerd effect is. De SEC is echter niet tevreden en heeft ervoor gekozen om in beroep te gaan. De juridische afdeling van Ripple gelooft dat deze volgende fase hun overwinning verder zal versterken.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img