zondag, mei 19, 2024

Opmerkelijk: veel meer Bitcoin bezitters in Turkije dan gedacht

Must Read

KuCoin, een cryptobeurs, heeft onlangs een rapport uitgebracht over de adoptie van crypto in Turkije. Verrassend genoeg is het aantal Turkse burgers dat crypto bezit hoger dan eerder werd aangenomen. Het rapport, gebaseerd op een enquête onder 500 respondenten, onthulde dat maar liefst 52% van de Turken cryptocurrency bezit.

Dit vertaalt zich naar ongeveer 44,7 miljoen cryptobezitters in Turkije, een aanzienlijk aantal gezien de 86 miljoen inwoners van het land. Experts schrijven deze exponentiële toename toe aan de hoge inflatie in het land, waardoor mensen op zoek zijn gegaan naar alternatieve financiële opties.

De dalende waarde van de Turkse lira, die meer dan 50% van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft verloren, heeft veel mensen ertoe aangezet om zich tot cryptocurrencies te wenden als afdekking tegen inflatie. Deze groeiende interesse en acceptatie van crypto als beschermingsmaatregel tegen inflatie is te zien aan het stijgende aantal cryptobeleggers in Turkije.

Niet alleen in Turkije is deze trend te zien

De trend van toenemende adoptie van crypto is niet beperkt tot Turkije alleen. Landen als Brazilië en Nigeria, die ook te maken hebben met hoge inflatiecijfers, ervaren een stijging in het gebruik van crypto’s. Stablecoins, die een stabiele vaste waarde bieden, zijn bijzonder aantrekkelijk als alternatief voor nationale valuta’s die gevoelig zijn voor inflatie.

Nu de crypto-industrie toegankelijker wordt, kunnen zelfs individuen met beperkte technologische middelen investeren in digitale valuta. Deze wijdverspreide adoptie van crypto betekent een verschuiving in financiële voorkeuren en benadrukt het potentieel van cryptocurrencies als een levensvatbaar alternatief voor traditionele valuta.

Hoger aantal vrouwelijke Bitcoin bezitters

Het rapport van KuCoin geeft aan dat het aandeel vrouwen onder Turkse cryptobezitters hoger is dan gemiddeld: ongeveer 47% van de investeerders tussen 18 en 30 is vrouw. Het is echter belangrijk om op te merken dat het rapport is gebaseerd op een enquête onder slechts 500 respondenten, waarvan velen klanten van de exchange zijn. Dit kan resulteren in hogere cijfers voor cryptoadoptie dan het werkelijke gemiddelde. Bovendien waren niet alle respondenten van Turkse afkomst, wat vragen oproept over de betrouwbaarheid van de conclusie van het rapport. Daarom kunnen de werkelijke cijfers lager zijn dan wat het rapport suggereert.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img