maandag, juli 15, 2024

Bitcoin breekt door $30.000 grens, maar ALT-coins stijgen nog harder

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft een aanzienlijke stijging doorgemaakt en is door het belangrijke weerstandsniveau van $30.000 gebroken. Dit brengt ons dichter bij een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Laten we eens kijken naar de huidige prijs en de belangrijkste niveaus om in de gaten te houden. Daarnaast zijn er enkele altcoins zoals chainlink (LINK) die het uitzonderlijk goed doen.

In het weekend vertoont bitcoin meestal minimale prijsschommelingen. Maar afgelopen weekend klom de prijs gestaag omhoog. Op zaterdagnacht bereikte de koers het psychologische niveau van $30.000 en afgelopen nacht werd dit niveau overtuigend overschreden. Rond 02:30 uur begon de prijs te stijgen en bereikte een piek van ongeveer $30.800.

Hoogte piek sinds juli van dit jaar

Dit is de hoogste prijs sinds midden juli, toen bitcoin een jaarhoogte van iets minder dan $32.000 bereikte. Het lijkt erop dat $32.500 het volgende doel is voor bitcoin. Met zijn recente stijging is bitcoin boven het weerstandsniveau van $30.440 uitgekomen. Als de prijs blijft stijgen, moeten we het niveau van $32.500 in de gaten houden, dat de jaarlijkse piek markeert.

Op dit moment staat de BTC-prijs op cryptobeurs Bybit op $30.604. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de BTC-prijs in euro’s 28.828. Dit vertegenwoordigt een stijging van 1,94 procent ten opzichte van 24 uur geleden.

ALT-coins doen het nog veel beter!

Als we kijken naar de belangrijkste altcoins in het ecosysteem, vallen twee munten op: chainlink (LINK) en polygon (MATIC). Deze munten hebben de afgelopen dagen een aanzienlijke groei doorgemaakt en hebben de afgelopen 24 uur ook uitzonderlijk goed gepresteerd.

LINK is momenteel de grootste stijger van de dag met een stijging van 14,40 procent. In de afgelopen week is de LINK koers met meer dan 45 procent gestegen. De aandelenkoers van MATIC is vandaag 8,45 procent gestegen en staat 19,77 procent hoger dan een week geleden.

Solana meest gestegen van alle ALT-coins

In de top 10 van cryptocurrencies doen de meeste altcoins het momenteel beter dan bitcoin. Solana (SOL) is in dit opzicht de leider, met een stijging van 4,48 procent. Vooruitkijkend naar deze week biedt de economische kalender niet veel opwindends voor vandaag. Er staan echter een aantal belangrijke macro-economische gegevens gepland voor de rest van de week die de bitcoinprijs zouden kunnen beïnvloeden.

Morgen kunnen we de Services Purchasing Managers’ Index (PMI) verwachten, een cruciale indicator die in de Verenigde Staten wordt gebruikt om de prestaties van de dienstensector te beoordelen.  Op woensdag krijgen we Building Permits en Crude Oil Inventories data uit de VS, samen met een toespraak van Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Op donderdag maakt de Europese Centrale Bank haar rentebesluit bekend. Vanuit de VS krijgen we gegevens over het Bruto Binnenlands Product (BBP), Core Durable Goods Orders, Initial Claims Unemployment Compensation en Preliminary Home Sales. Tot slot wordt op de laatste dag van de week de Core PCE prijsindex gepubliceerd, die wordt beschouwd als de favoriete inflatiemeter van de Amerikaanse centrale bank.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img