maandag, juli 15, 2024

AI doet voorspelling over de koers van de Ripple

Must Read

De XRP munt van Ripple heeft de afgelopen anderhalve maand een aanzienlijke waardedaling doorgemaakt na een flinke stijging in juli. Na het winnen van een rechtszaak die al sinds 2020 liep, is de groei van de munt aanzienlijk vertraagd, waardoor investeerders onzeker zijn over de toekomst.

De AI-algoritmen van PricePredictions.com verwachten echter een lichte stijging van de prijs van de munt. De AI voorspelt een stijging van 5% voor XRP in september, met een verwachte koers van $0,527 op 30 september. Het is belangrijk om op te merken dat deze voorspellingen uitsluitend gebaseerd zijn op empirische gegevens en geen rekening houden met mogelijke ontwikkelingen in de crypto-industrie.

Recente stijging van korte duur

Op dit moment wordt één XRP token gewaardeerd op $0,5016. De munt vindt steun bij de psychologische barrière van $0,50. Onlangs was er een korte waardestijging naar $0,543 na positief nieuws over vermogensbeheerder Grayscale. Helaas was dit positieve effect van korte duur en maakte XRP snel weer een flinke daling door.

Het is de moeite waard om op te merken dat deze daling niet te vergelijken is met de aanzienlijke stijging in juli. Ripple Labs, het bedrijf achter XRP, is sinds december 2020 verwikkeld in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC beweert dat Ripple de wet overtreedt door XRP te verhandelen zonder het te registreren bij de commissie. Rechter Torres oordeelde echter dat een dergelijke registratie niet nodig is, wat leidde tot de sterke stijging van de waarde van XRP.

Hoger handelsvolume dan de Bitcoin

XRP heeft bitcoin overtroffen in termen van handelsvolume. De waarde schoot omhoog naar $0,82, wat een aanzienlijke stijging laat zien. De prijsstijging werd ook waargenomen bij andere cryptocurrencies. De munt van Ripple klom verschillende rangen in de ranglijst van marktkapitalisatie en behaalde de 4e positie. Met name het handelsvolume van XRP steeg tot het punt waarop het bitcoin (BTC) overtrof.Op dit moment staat XRP op de 7e plaats met een handelsvolume van $ 580 miljoen.

Qua marktkapitalisatie wordt de munt gewaardeerd op ongeveer $ 26,5 miljard, waarmee het op de vijfde positie staat. Eerder vandaag belichtte onze website de aanzienlijke activiteit rond XRP, toen grote houders voor ongeveer $ 436 miljoen aan de munt ruilden. Dit geeft aan dat ondanks de daling de interesse in XRP aanzienlijk blijft.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img