dinsdag, april 16, 2024

Ethereum

Ethereum, opgericht in 2015 door Vitalik Buterin en een groep andere ontwikkelaars, is naast Bitcoin een van de meest bekende en invloedrijke cryptocurrencies. Maar wat maakt de koers van Ethereum zo speciaal en welke factoren beïnvloeden deze koers? In dit artikel duiken we dieper in het koersverloop van Ethereum en geven we enkele tips voor de aspirant Ethereum-investeerder.

 • ethereum
 • Ethereum
  (ETH)
 • Prijs
  $1,828.27
 • Marktkapitalisatie
  $219.65 B

Factoren die de Koers van Ethereum Beïnvloeden

 1. Technologische ontwikkelingen: Een van de onderscheidende kenmerken van Ethereum is het gebruik van smart contracts. Verbeteringen of problemen in deze technologie kunnen invloed hebben op de koers.
 2. Netwerkactiviteit: Hoe meer ontwikkelaars dApps (gedecentraliseerde applicaties) bouwen op Ethereum en hoe actiever deze dApps worden gebruikt, hoe waardevoller het Ethereum-netwerk wordt.
 3. Regulering: Net als andere cryptocurrencies kan de koers van Ethereum sterk worden beïnvloed door besluiten van overheden en regelgevende instanties.
 4. Marktsentiment: Net als bij traditionele aandelen, kunnen positieve of negatieve nieuwsberichten over Ethereum of de bredere crypto-markt invloed hebben op de koers.
 5. Concurrentie: De opkomst van concurrerende platformen kan de koers van Ethereum beïnvloeden.

Koersverloop door de Jaren Heen

 • 2015-2016: Na de lancering in 2015 begon Ethereum met een waarde van minder dan een dollar, maar zag een gestage groei in 2016, waarbij het eindigde op ongeveer $10.
 • 2017: Dit jaar markeerde een explosieve groei voor Ethereum, waarbij de prijs steeg naar een hoogtepunt van meer dan $800 eind 2017.
 • 2018: Na de piek eind 2017 zag Ethereum een sterke correctie, eindigend het jaar rond de $150.
 • 2019-2020: Ethereum bewoog zijdelings voor het grootste deel van deze periode, maar zag een gestage groei in 2020, mede door de opkomst van DeFi (Decentralized Finance).
 • 2021: Begin 2021 bereikte Ethereum nieuwe hoogtepunten, mede gedreven door de algehele groei in de cryptomarkt.

Vijf Tips voor Mensen die Ethereum Willen Kopen

 1. Doe onderzoek: Voordat je investeert, is het essentieel om zelf onderzoek te doen naar Ethereum en de bredere cryptomarkt.
 2. Diversifieer je portfolio: Zet niet al je geld in één asset. Overweeg het spreiden van je investeringen over verschillende cryptocurrencies.
 3. Bewaar je assets veilig: Overweeg het gebruik van een hardware wallet om je Ethereum veilig te bewaren, weg van online beurzen.
 4. Koop en HODL: In plaats van te proberen de markt te ’timen’, overweeg een lange-termijnbenadering door te kopen en vast te houden.
 5. Blijf op de hoogte: De cryptowereld is dynamisch en verandert snel. Zorg ervoor dat je up-to-date blijft met het laatste nieuws en ontwikkelingen.

De koers van Ethereum is, zoals bij de meeste cryptocurrencies, volatiel en wordt beïnvloed door een verscheidenheid aan factoren. Het is essentieel voor investeerders om goed geïnformeerd te blijven en een weloverwogen strategie te hanteren bij het betreden van de cryptomarkt.