zondag, mei 19, 2024

Bitcoin op $34.000, een stijging van 12% ten opzichte van vorige week

Must Read

Bitcoin (BTC) heeft een aanzienlijke stijging van 12 procent doorgemaakt, waarmee het vorige hoogtepunt van dit jaar is overtroffen. De anticipatie rondom de introductie van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) is toegenomen, gevoed door positief nieuws, en dit is duidelijk terug te zien in de prijs.

In deze blog kijken we naar de aanzienlijke stijging van de bitcoinprijs, de uitzonderlijke prestaties van alternatieve cryptocurrencies en, natuurlijk, het nieuws waarom zoveel BItcoinbezitters al heel erg lang wachten.

Gisteren net geen $32.000 behaald

De Bitcoin is de laatste dagen behoorlijk omhoog gegaan. Ook gisteren bleef de koers stijgen en tegen de avond bereikte de BTC zelfss een punt tegen de $32.000. Dit punt is het hoogst behaalde punt ten opzichte van juli van vorige jaar. Wat vooral erg verrassend is, was dat het doorbreken van het $30.000 niveau relatief eenvoudig verliep. Iets dat niemand had voorzien. De laatste keer dat de prijs dit niveau bereikte was begin mei 2022.

In de afgelopen 24 uur werd voor ongeveer $ 296,87 miljoen aan shortposities geliquideerd en bleef de koersstijging aanhouden. Op dit moment staat de BTC-prijs op de cryptobeurs Bybit op $34.468. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is de equivalente BTC-prijs in euro’s €32.262,-.

Wat is het volgende doel?

Het volgende belangrijke weerstandsniveau ligt iets boven $37.000, wat ook de laatste belangrijke horde is voor de mijlpaal van $40.000. Daarnaast is er een cruciaal steunniveau net boven het vorige jaarmaximum van ongeveer $32.000. Zakt de koers weer terug naar onder de $32.000, dan zoou de BTC wel eens terug kunnen vallen naar het niveau van begin deze maand, zo rond de $26.000,-. Zet de koersstijging echter door en gaat deze over de $37.000 dan zou de BTC wel eens in no-time oook over de $40.000 grens kunnen gaan.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img