zondag, juni 16, 2024

Tether

Tether (USDT) is een van de meest besproken stablecoins in de cryptowereld. Als zogeheten ‘pegged’ cryptocurrency is de waarde ervan bedoeld om zo dicht mogelijk bij een specifieke fiat valuta, meestal de Amerikaanse dollar, te liggen. 

 • tether
 • Tether
  (USDT)
 • Prijs
  $0.999
 • Marktkapitalisatie
  $83.45 B

Factoren die van invloed zijn op de koers van Tether

 1. Reserves: De belofte van Tether is dat elke USDT-token wordt ondersteund door één Amerikaanse dollar in reserve. Als er twijfels rijzen over de adequaatheid van deze reserves, kan dit de koers beïnvloeden.
 2. Regulatie: Net als andere cryptocurrencies kan Tether worden beïnvloed door regelgeving. Als bijvoorbeeld een grote economie beperkingen oplegt aan het gebruik van stablecoins, kan dit invloed hebben op de vraag naar en het vertrouwen in Tether.
 3. Algemene cryptomarkt: Hoewel Tether een stablecoin is, kan de algemene stemming in de cryptomarkt invloed hebben op de vraag naar USDT, vooral tijdens perioden van hoge volatiliteit.
 4. Concurrentie: Er zijn andere stablecoins zoals USDC, DAI en PAX. Als deze concurrerende munten aan populariteit winnen of als ze als veiliger worden beschouwd, kan dit de dominantie van Tether verminderen.
 5. Vertrouwen: Het vertrouwen in de organisatie achter Tether en in hun transparantie speelt een grote rol in de waardering en acceptatie van de munt.

Koersverloop door de jaren heen

Aangezien Tether een stablecoin is, heeft het over het algemeen een vrij stabiele koers rond de 1 USD. Er zijn echter momenten geweest waarop de prijs licht fluctueerde, voornamelijk door bovengenoemde factoren. Het is belangrijk te onthouden dat, hoewel de koers van Tether dicht bij de 1 USD blijft, er geen garantie is dat dit altijd het geval zal zijn.

Vijf tips voor mensen die Tether willen kopen

 1. Doe onderzoek: Zorg ervoor dat je begrijpt hoe Tether werkt en welke beloftes het maakt voordat je investeert.
 2. Kies een betrouwbare wallet: Als je Tether wilt bewaren, zorg dan voor een veilige en betrouwbare wallet. Overweeg hardware wallets voor extra beveiliging.
 3. Houd toezicht: Zelfs met stablecoins is het belangrijk om regelmatig het nieuws en ontwikkelingen te volgen.
 4. Diversificeer: Zet niet al je geld in één stablecoin of cryptocurrency. Overweeg het spreiden van je investeringen.
 5. Wees voorbereid: Hoewel Tether bedoeld is als een stablecoin, zijn er geen garanties in de wereld van cryptocurrency. Wees voorbereid op mogelijke fluctuaties.

Samenvattend, Tether biedt een unieke positie in de cryptomarkt als een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Het is echter van essentieel belang om de factoren die de koers kunnen beïnvloeden te begrijpen en voorzichtig te zijn bij het investeren.