zondag, mei 19, 2024

Bitcoin zet nog niet door, vandaag zou wel eens cruciaal kunnen worden!

Must Read

De prijs van bitcoin is sinds gisteren licht gedaald, maar er is nog geen reden tot paniek. De prijs staat voorlopig nog steeds boven een belangrijk prijsniveau. Laten we de prijsactie eens nader bekijken en de belangrijkste niveaus bespreken om in de gaten te houden. Wees ook voorbereid op wat potentiële volatiliteit door macro-economische agendapunten vandaag.

Gisteren bereikte de bitcoinprijs een piek van rond $28.800. Dit brak kortstondig de range tussen $28.200 en $28.600, maar het duurde niet lang. De prijs keerde snel terug naar de vertrouwde range, dus we kunnen het niet echt een echte doorbraak noemen. Niet alleen viel de prijs terug in de range, maar we zagen later in de middag nog een daling en bereikten een dieptepunt van $28.200. Hoewel het steunniveau gedurende de avond en nacht standhield, steeg de prijs niet veel boven $28.400.

Wel of niet richting $30.000

Voor een sterke opwaartse uitbraak zal de prijs $28.800 moeten passeren. Als dat gebeurt, is de kans groot dat we de $30.000 bereiken. Aan de andere kant, als de prijs neerwaarts uitbreekt, ligt het volgende niveau om in de gaten te houden rond $27.700. Dit niveau zal een verdere daling richting $27.000 helpen voorkomen.

Op dit moment staat de BTC-prijs op cryptobeurs Bybit op $28.333. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo staat de BTC-prijs in euro’s op 26.905. Vergeleken met gisteren is de prijs met 1,58 procent gedaald.

Wat gaat er vandaag allemaal komen?

Op de agenda van vandaag staan verschillende belangrijke punten die de volatiliteit van de markt kunnen beïnvloeden. Ten eerste is er om 14.30 uur de aankondiging van de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen, met een verwachte waarde van 212.000. Vorige week kwam de waarde uit op 209.000. Deze indicator zullen we dus in de gaten houden. Vorige week kwam de waarde uit op 209.000, dus we zullen deze indicator in de gaten houden.Vervolgens kijken we om 16.00 uur naar het Existing Home Sales report. Het zal naar verwachting uitkomen op ongeveer 3,89 miljoen, vergeleken met 4,04 miljoen vorige maand. Deze gegevens kunnen inzicht geven in de prestaties van de huizenmarkt.

Tot slot zal Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, om 18:00 uur een toespraak houden. Er is een kans dat hij het heeft over een mogelijke renteverhoging door de Federal Reserve. Omdat de Amerikaanse economie sterker lijkt dan verwacht, zou zijn toespraak kunnen leiden tot wat volatiliteit in de BTC prijs. Houd een oogje in het zeil voor eventuele marktreacties!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img