zondag, mei 19, 2024

Bizarre wending in Ripple rechtszaak: advocaten trekken zich terug

Must Read

Vorige maand behaalde Ripple (XRP) een belangrijke overwinning in zijn juridische strijd tegen de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC). De rechtszaak is echter nog lang niet voorbij, want de SEC heeft meerdere beroepszaken aangespannen tegen de beslissing van de rechter.

De rechtszaak trekt nog steeds de aandacht omdat de SEC op woensdag bij de rechter een verzoek indiende om twee advocaten te laten verwijderen. Eén advocaat gaf gezondheidsredenen op om zich terug te trekken, terwijl de reden voor de terugtrekking van de tweede advocaat onbekend blijft. De rechter wees de eerste terugtrekking onmiddellijk toe, maar de tweede aanvraag is nog in behandeling.

Advocaten trekken zich terug

Advocaten hebben zich teruggetrokken uit de Ripple zaak en een derde advocaat is onlangs gevraagd zich terug te trekken en dat verzoek is geaccepteerd. In reactie hierop heeft de SEC twee nieuwe advocaten aangesteld. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, heeft ook om een nieuwe advocaat gevraagd, waarmee hij meedoet aan de stoelendans.Sommigen zien de aanzienlijke terugtrekking van SEC-advocaten als een teken van problemen, wat suggereert dat ze een zinkend schip verlaten.

De bekende advocaat en Ripple aanhanger John Deaton, die de XRP rechtszaak op de voet volgt, is het hier echter niet mee eens en stelt dat deze gebeurtenissen niet bijzonder ongebruikelijk zijn en geen significante betekenis hebben. Deaton heeft eerder betoogd over de impact van de rechtszaak op Ripple, die al sinds 2021 loopt. Volgens Deaton heeft Ripple door de rechtszaak een terugslag van drie jaar gekregen qua ontwikkeling.

Rechtszaak gaat veel langer duren dan verwacht

De SEC heeft meerdere beroepszaken aangespannen in de XRP rechtszaak, waarin ze aangeeft het niet eens te zijn met de uitspraak van de rechter. De rechter stelde dat de Amerikaanse effectenwetgeving geen betrekking heeft op secundaire verkopen van XRP, inclusief die op beurzen.

De SEC probeert nu de rechtszaak stop te zetten en prioriteit te geven aan deze beroepen. Dit kan mogelijk resulteren in aanzienlijke vertragingen van jaren. De bestuursleden van Ripple zijn van mening dat een dergelijke vertraging niet gerechtvaardigd is en stellen voor dat de beroepen worden behandeld nadat het proces is afgesloten, wat in lijn is met de standaardprocedures.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img