zondag, mei 19, 2024

Solana gaat samenwerking aan met Shopify

Must Read

De prijs van Solana (SOL) is vorig jaar flink gedaald, net als bij veel andere cryptocurrencies. Het Solana netwerk breidt zich echter gestaag uit en baant zich een weg naar de financiële wereld. Een recente samenwerking met het populaire e-commerce platform Shopify heeft mogelijkheden geopend voor Solana om een groot netwerk van verkopers en hun klanten te bereiken.

In een officieel persbericht kondigde de Solana Foundation aan dat het gedecentraliseerde en peer-to-peer betalingsprotocol Solana Pay is geïntegreerd in Shopify. Door deze integratie kunnen gebruikers eenvoudig betalingen verwerken met dollar-stablecoins die zijn uitgegeven op het Solana netwerk. Volgens Josh Fried, hoofd bedrijfsrelaties bij de Solana Foundation, elimineert Solana Pay de uitdagingen die gepaard gaan met bankkosten, vertraagde betalingen en lange wachttijden. De Solana blockchain staat bekend om zijn snelle en kosteneffectieve transactieverwerking, wat een aanzienlijk voordeel biedt ten opzichte van traditionele banksystemen.

Een van de belangrijkste voordelen van deze samenwerking is dat het Shopify winkels exclusieve mogelijkheden biedt die momenteel alleen te vinden zijn in de wereld van cryptocurrencies. Dit omvat “token-aanbiedingen”, waarbij klanten exclusief koopwaar kunnen kopen met specifieke cryptocurrencies. Daarnaast maakt de integratie eenvoudigere overzeese betalingen en bonuspromoties op basis van niet-fungibele tokens (NFT) mogelijk. Verschillende merken, zoals MonkeDAO, MadLads, Helius en Solana’s eigen webwinkel, hebben de betaaloptie van Solana al geadopteerd in hun Shopify-winkels.

Populariteit Solana neemt langzaam weer toe

Solana stijgt geleidelijk in populariteit. In de vorige bullmarkt was Solana een van de meest favoriete tokens, met slechts een paar altcoins die de snelle stijging overtroffen. Het netwerk had echter te kampen met uitdagingen zoals aanzienlijke uitval. Het goede nieuws is dat deze problemen opgelost lijken te zijn, met de laatste uitval eerder dit jaar.

Bovendien heeft het netwerk van Solana de afgelopen maanden een aanzienlijke groei doorgemaakt, vooral in periodes waarin Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hoge netwerkkosten hadden. Vanwege de relatief lagere transactiekosten van Solana zijn liefhebbers van NFT begonnen met het delven van hun projecten op de Solana blockchain.

Deze ontwikkeling heeft een positieve invloed gehad op de prijs van het SOL aandeel, waardoor het vandaag een van de best presterende aandelen op de markt is. De prijs is met 5,9% gestegen tot $21,9.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img