zondag, mei 19, 2024

Vooral grote investeerders profiteren van koersdip afgelopen week

Must Read

De koers van de bitcoin daalde vorige week aanzienlijk, wat onrust veroorzaakte in de cryptomarkt. Terwijl sommige beleggers reageerden door hun portefeuilles in paniek te verkopen, zagen anderen het potentieel voor winst. Grote bitcoinbeleggers zien de huidige bitcoinprijs als een geweldige deal en doen daarom grote aankopen.

Het alom erkende on-chain analyseplatform Santiment kondigde onlangs op X (voorheen bekend als Twitter) aan dat invloedrijke investeerders in de cryptomarkt aanzienlijke hoeveelheden bitcoin hebben opgehoopt.

Whales hebben behoorlijk ingeslagen

Eerder vandaag onthulde het bekende on-chain analytics platform Santiment via een bericht op X (voorheen bekend als Twitter) dat de prominente investeerders in het cryptocurrency ecosysteem, bekend als walvissen en haaien, hun holdings aanzienlijk hebben vergroot.Volgens Santiment hebben deze investeerders, die tussen de 10 en 10.000 BTC bezitten, gezamenlijk een indrukwekkende 11.628 BTC verworven sinds 17 augustus. Met de huidige wisselkoers wordt deze accumulatie gewaardeerd op ongeveer $307 miljoen.

Interessant is dat deze grote bezitters hun posities niet alleen hebben uitgebreid in tijden van marktdaling. Sterker nog, na het nieuws over BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, die een aanvraag indiende voor een bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) in de VS, deden de walvissen en haaien ook aanzienlijke aankopen van nieuwe bitcoins.

Eerder deelde Santiment al dat deze groepen investeerders in drie weken tijd maar liefst 71.000 nieuwe munten hadden verworven. Het koopgedrag van deze invloedrijke spelers in het cryptocurrency ecosysteem laat zien dat ze vertrouwen hebben in een bloeiende toekomst. Ondanks prijsschommelingen op korte termijn geloven deze investeerders standvastig in de intrinsieke waarde van BTC.

Bereidt de cryptomarkt zich voor op een nieuwe storm?

September is historisch gezien een uitdagende maand voor bitcoin, met slechts twee positieve prestaties sinds 2013. Hoewel dit geen garantie is voor een herhaling in de komende maand, is het de moeite waard om in de gaten te houden of bitcoin beïnvloed blijft door de vloek van september. Verschillende factoren beïnvloeden de prijs, waardoor het een intrigerend scenario is om in de gaten te houden.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img