zondag, mei 19, 2024

CEO van Binance voorziet grote verschuiving in de cryptomarkt

Must Read

Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), ondergaat de crypto-industrie een belangrijke verschuiving. CZ gelooft dat gedecentraliseerd financieren (DeFi) de potentie heeft om gecentraliseerd financieren (CeFi) qua volume te overtreffen tijdens de volgende bullmarkt. Deze optimistische kijk werd door CZ geuit tijdens een live X (voorheen Twitter) Spaces AMA sessie, gehost door Binance, waar hij in gesprek ging met de community.

CZ benadrukte het belang van decentralisatie voor de industrie en voorspelde dat het niet lang zal duren voordat het handelsvolume van CeFi wordt ingehaald door zijn gedecentraliseerde tegenhanger. In zijn eigen woorden: “DeFi is de toekomst; het volume ligt ergens tussen 5 en 10 procent van de CeFi-volumes, wat sowieso niet gering is. De volgende bull run zou DeFi wel eens groter kunnen maken dan CeFi.”

DeFi heeft de toekomst

DeFi verwijst naar een breed scala aan gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde financiële toepassingen die financiële diensten op een meer toegankelijke, transparante en gedecentraliseerde manier aanbieden. CeFi-systemen vertrouwen daarentegen op traditionele, gecentraliseerde financiële instellingen als tussenpersonen voor het beheer van financiële diensten.

Een rapport van CoinGecko dat op 1 maart werd gepubliceerd, onthulde dat durfkapitalisten fondsen van CeFi-projecten herschikken om hun investeringen in DeFi-projecten te verhogen. In 2020 hebben investeringsmaatschappijen in digitale activa 2,7 miljard dollar in DeFi projecten gestoken, wat een duizelingwekkende stijging van 190 procent betekent ten opzichte van het jaar daarvoor. Omgekeerd daalden de investeringen in CeFi in dezelfde periode met 73 procent tot 4,3 miljard dollar. Het rapport suggereert dat deze daling in CeFi financiering kan worden toegeschreven aan het feit dat de industrie een verzadigingspunt heeft bereikt.

Verder blijkt uit recente rapporten dat Uniswap, de grootste gedecentraliseerde exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, het handelsvolume van de prominente Amerikaanse exchange Coinbase in de eerste twee kwartalen van dit jaar heeft overtroffen. CZ gaf tijdens de AMA zijn positieve en logische mening over de recente verwerping van de rechtszaak tegen Uniswap. De rechter concludeerde dat het platform niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor schade veroorzaakt door scams, wat CZ een eerlijke en duidelijke uitspraak vond.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img