zondag, mei 19, 2024

Volgende fase voor hoger beroep Ripple rechtzaak

Must Read

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) gaat momenteel in beroep tegen haar rechtszaak tegen Ripple Labs, terwijl er ook een juryrechtspraak loopt tegen de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, en uitvoerend voorzitter Chris Larsen.

Wat is een juryrechtspraak?

Een juryrechtspraak is een gangbare praktijk in de Verenigde Staten waarbij een groep willekeurig gekozen burgers, bekend als de jury, wordt gekozen om bewijsmateriaal te onderzoeken en een uitspraak te doen over specifieke feiten in een zaak. Dit type proces zorgt ervoor dat een beschuldigde persoon wordt beoordeeld door een onpartijdige groep.

Het juryproces voor Garlinghouse en Larsen zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 plaatsvinden. De SEC beschuldigt hen van het illegaal verkopen van effecten aan institutionele beleggers, waarbij het naar verluidt om honderden miljoenen gaat door de verkoop van XRP tokens. Het is belangrijk om op te merken dat rechter Analisa Torres op 13 juli oordeelde dat geprogrammeerde verkopen, of het verkopen van cryptocurrency via exchanges, legaal zijn en niet onder de effectenwetgeving vallen.

Uitspraak rechter was niet helder genoeg

De uitspraak van de rechter over de verkoop aan institutionele partijen was echter niet zo duidelijk. Een exacte datum voor de juryrechtspraak is nog niet vastgesteld. Zowel Ripple als de SEC hebben tot 4 december van dit jaar de tijd om moties in te dienen, die de rechter zullen helpen beslissen welk bewijs in de rechtszaak moet worden opgenomen.

De aandelenkoers van XRP blijft teleurstellen na het verwachte (gedeeltelijke) succes. Er werd al maanden gespeculeerd dat deze overwinning XRP voorbij de felbegeerde drempel van $1 zou kunnen stuwen. Hoewel de digitale valuta na de uitspraak dichtbij kwam en kortstondig een piek van bijna $0,94 bereikte, is de opwinding sindsdien weggeëbd en wordt de token momenteel verhandeld op $0,63.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img