maandag, juli 15, 2024

CEO van Circle tepert verwachtingen voor PayPal cryptomunt

Must Read

Eerder deze week kondigde PayPal zijn eigen stablecoin genaamd PYUSD aan, waarmee het direct concurreert met andere grote stablecoins zoals USDC en USDT. Deze stap zal grote gevolgen hebben voor Circle, de uitgever van USDC, maar het bedrijf blijft optimistisch.

In een interview met Bloomberg erkende Jeremy Allaire, CEO van Circle, dat de marktomstandigheden het bedrijf hebben beïnvloed, waaronder de ineenstorting van Terra, conversieproblemen met Binance, problemen bij regionale banken en het verlies van de koppeling met de dollar toen Silicon Valley Bank failliet ging.

Geen vergelijking met Tethers aanpak

Allaire wuifde echter zorgen weg over USDC die naar nul zou gaan, verwijzend naar Circle’s $1 miljard kasreserve, vergelijkbaar met Tether’s aanpak met USDT. Circle heeft in de eerste helft van 2023 al indrukwekkende inkomsten gezien, die de prestaties van 2022 overtreffen. Allaire ziet dit als een kans om de invloed van Circle op de markt verder uit te breiden.

De toetreding van PayPal tot de stablecoin markt wordt gezien als een positieve stap voor innovatie. Jeremy Allaire, de topman van Circle, is het hiermee eens en gelooft dat dit meer financiële dienstverleners zal aanmoedigen om de markt te betreden, waardoor gezonde concurrentie wordt bevorderd. Om concurrerend te blijven, is Circle van plan partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven, zodat USDC kan groeien te midden van de intense concurrentie.

Ondanks de voortdurende strijd van veel cryptocurrencies om te herstellen van de berenmarkt, maakt de stablecoin markt nog steeds een snelle groei door. Allaire heeft eerder gewezen op de grote impact van kunstmatige intelligentie (AI) in de crypto-industrie, waarbij hij voorbeelden aanhaalde zoals AI-bots die hun eigen wallets creëren en autonoom USDC verhandelen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img