zondag, mei 19, 2024

Ripple in verzet tegen hoger beroep XRP-zaak

Must Read

Ripple (XRP) behaalde in juli een belangrijke overwinning toen rechter Analisa Torres oordeelde dat XRP tokens over het algemeen geen effecten zijn. De SEC heeft echter onlangs een verzoek ingediend om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter.

Het juridische team van Ripple is het hier niet mee eens en stelt dat de SEC niet bevoegd is om dit te doen.In reactie op dit verzoek beschuldigen de advocaten van Ripple de SEC ervan dat ze plotseling van strategie zijn veranderd. Ze beweren dat de SEC, nadat ze geen bewijs hadden geleverd om hun bewering te ondersteunen dat XRP geclassificeerd zou moeten worden als een effect, nu heeft gekozen voor een versnelde beroepsprocedure. Ripple ziet deze actie als een nieuwe aanval op hun bedrijf, met de bedoeling om “de regelgeving voor de digitale cryptosector af te dwingen.”

Ook andere zaken zouden beinvloed kunnen worden

Het verzoek van de SEC noemt ook andere lopende zaken die beïnvloed zouden kunnen worden door de uitkomst van de XRP-zaak. Hieronder vallen rechtszaken tegen beurzen als Coinbase en Binance, die de SEC beschuldigt van het verkopen van effecten zonder de juiste vergunningen.

Ripple stelt dat het beroep van de SEC niet gegrond is, omdat de SEC volgens hen onvoldoende bewijs heeft geleverd om hun afwijkende mening te onderbouwen. Ripple benadrukt ook dat beide partijen het eens zijn over de onderliggende rechtsregel, waardoor de bewering van de SEC dat de test verkeerd is toegepast, wordt weerlegd. Ripple is fel gekant tegen het verzoek van de SEC voor een kort geding en stelt dat er geen uitzonderlijke omstandigheden zijn die rechtvaardigen dat wordt afgeweken van de standaardpraktijk om alle kwesties vóór een beroep op te lossen.

Stuart Alderoty, de advocaat van Ripple, verwoordde dit standpunt op Twitter.Terwijl deze situatie zich ontvouwt, kunnen beleggers in cryptocurrency alleen maar observeren en verdere ontwikkelingen afwachten. De uitkomst van dit juridische geschil kan belangrijke gevolgen hebben voor toekomstige regelgeving binnen de crypto-industrie. Nu is het wachten op de volgende stappen van de rechtbank.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img