maandag, juli 15, 2024

Legende Michael Burry voorspelt beurscrash en zet groots (1.6 miljard) in

Must Read

De legendarische investeerder Michael Burry, beroemd vanwege het voorspellen van de crash van de huizenmarkt in 2008, doet nu een andere gewaagde voorspelling. Burry zet een aanzienlijk bedrag, tot $1,6 miljard, in op een aankomende crash van de aandelenmarkt. Documenten ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder onthullen dat hij $866 miljoen plaatst op “put opties” tegen de S&P 500 en $739 miljoen tegen de Nasdaq 100, wat neerkomt op meer dan 90% van zijn totale portefeuille.

Burry had eerder in januari “verkopen” getweet, maar de aandelenmarkten presteerden beter dan verwacht, waardoor hij zijn fout toegaf en al zijn tweets verwijderde uit protest tegen Elon Musk. Dit keer blijft hij echter stil en richt hij zich op zijn substantiële weddenschap tegen de markt. Daarnaast heeft zijn fonds al een aanzienlijk aantal aandelen in Amerikaanse banken verkocht, waaronder First Republic Bank, dat onlangs werd overgenomen door JPMorgan. De redenen achter Burry’s verwachting van een beurscrash zijn onduidelijk, maar er zijn aanwijzingen voor een economische vertraging. Met zijn naamsbekendheid en succes in de film “The Big Short” trekt Burry’s bearish voorspelling veel aandacht.

Wat betekent dit voor bitcoin en crypto?

Vorig jaar, ondanks een scherpe daling op alle markten, behielden bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt een sterke correlatie met aandelenmarkten zoals de S&P 500 en Nasdaq 100. Dit jaar is die correlatie echter aanzienlijk afgenomen en bewegen de prijzen niet meer synchroon.Toch maken cryptobeleggers zich begrijpelijkerwijs zorgen dat een crash van de aandelenmarkt gevolgen kan hebben voor de cryptomarkt.

Het zou angst kunnen creëren en mogelijk overslaan naar crypto. In dergelijke situaties hebben veel beleggers de neiging om hun geld terug te trekken uit riskantere activa. Desondanks heeft bitcoin de laatste tijd een opmerkelijke stabiliteit laten zien en vertoont het minder volatiliteit in vergelijking met aandelenmarkten.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img