dinsdag, april 16, 2024

Chinees geld kan zomaar de XRP-markt een flinke impuls geven

Must Read

Jeremy Allaire, CEO van Circle, verwacht een stijging van de vraag naar verschillende digitale activa, vooral in opkomende markten. Hij denkt dat onder andere XRP (Ripple), Bitcoin, Ethereum en Cardano een aanzienlijke toename van de vraag kunnen ervaren, waarbij Hong Kong en China een centrale rol spelen.Op dit moment is er volop reden voor optimisme in de cryptomarkt. De eerste helft van 2023 is afgesloten met een positieve groei. Na een periode van zwakte in mei, veerden de prijzen vanaf half juni sterk op. De stijging begon met Bitcoin en breidde zich uit naar andere munten zoals Cardano, Ripple en Ethereum, die ook aanzienlijke winsten zagen.

Terwijl de prijzen van sommige altcoins zijn gedaald, zijn XRP, Cardano en Ethereum stabiel gebleven, en de opwaartse trend die in de derde week van juni werd waargenomen, zal naar verwachting doorzetten.

Vooral Hong Kong is een grote speler op de cryptomarkt

Het belang van Hongkong in de adoptie van crypto’s wordt verder onderstreept door recente ontwikkelingen. Allaire benadrukt dat Hongkong, als speciale administratieve regio van China, een centrale rol zal spelen bij het vestigen van een belangrijke financiële en cryptocurrency hub. Tijdens zijn toespraak op het World Economic Forum in Tianjin, China, gaf Allaire aan dat Circle veel aandacht heeft voor Hongkong. Dit vertrouwen valt samen met de aankondiging van Hong Kong van een technologieneutrale benadering van de regulering van cryptocurrency.

Hong Kong positioneert zich als een handelscentrum voor cryptocurrency op basis van bestaande regels voor exchanges. Zo eist de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong dat alle exchanges geregistreerd en gelicentieerd zijn voordat ze diensten aanbieden. Ook moeten ze voldoen aan de regelgeving tegen witwassen en terrorismefinanciering, vergelijkbaar met de vereisten in Europa. Deze voorschriften omvatten het bijhouden van gegevens over transactiebedragen en de betrokken partijen.

In een uitgelekt document van 26 juni werd onthuld dat HSBC Hong Kong de handel in Bitcoin en Ethereum exchange-traded funds (ETF’s) met een notering aan de Hong Kong Stock Exchange al heeft toegestaan. Hoewel dit niet officieel is bevestigd door de grootste bank van de regio, geeft het hen mogelijk een voordeel ten opzichte van instellingen in de Verenigde Staten. Deze ontwikkeling opent de deur voor institutionele beleggers om te handelen op een gevestigd platform, wat het vertrouwen in de markt kan vergroten en verdere groei kan stimuleren.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img