maandag, juli 15, 2024

Oprichter Cordano voorspelt dat de munt meer waard wordt dan Bitcoin

Must Read

Cardano (ADA) wordt beschouwd als een potentiële rivaal van Ethereum (ETH) in de cryptocurrency gemeenschap, met de potentie om de huidige leidende altcoin te onttronen. Zowel Cardano als Ethereum zijn laag-1 blockchains die decentrale applicaties (dApps) hosten.

Maar de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, heeft nog grotere ambities. Hij gelooft dat ADA het potentieel heeft om Bitcoin (BTC) voorbij te streven in termen van marktkapitalisatie.

Ligt er een nieuwe cryptokoning in het verschiet?

Charles Hoskinson, CEO van Input Output Global (IOG), het bedrijf achter Cardano, sprak tijdens zijn toespraak op de Rare Evo conferentie groot vertrouwen uit in de toekomst van Cardano. Hij voorspelde stoutmoedig dat Cardano Ethereum en zelfs bitcoin zal overtreffen om de top cryptocurrency te worden in termen van marktkapitalisatie.Hoskinson benadrukte dat de visie van Cardano verder gaat dan alleen een cryptocurrency. Hij ziet het als de basis voor een nieuwe digitale natie, waar vertrouwen en integriteit voorop staan.

De kern van Hoskinson’s optimistische vooruitzichten is Cardano’s duidelijke focus op on-chain governance. Het aankomende “Voltaire” tijdperk zal de decentralisatie van Cardano verder versterken en de gebruikers van het netwerk in staat stellen om het te besturen via een democratisch systeem dat wordt ondersteund door blockchaintechnologie.

Cardano heeft echter nog wat werk te doen om de troon op te eisen in de crypto-industrie. Op dit moment staat Cardano op de zevende plaats met een marktkapitalisatie van ongeveer $9,2 miljard, dus de ambitieuze voorspelling van Hoskinson is duidelijk een langetermijnvisie.

Zeer kritisch over Bitcoin

De cryptopionier is kritisch over de bestuursmodellen van Bitcoin en Ethereum. Hij gelooft dat het ongewijzigde ontwerp van Bitcoin op de lange termijn een kwetsbaarheid kan worden. Daarnaast bekritiseert Hoskinson het leiderschap van Ethereum voor het afwijzen van on-chain governance, waarbij hij stelt dat dit in het voordeel van het platform zou kunnen werken als het groeit en meer gebruikers verwelkomt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img