maandag, juli 15, 2024

Transitie Ethereum schalingsoplossing is in gang gezet

Must Read

Polygon (MATIC), het schalingsnetwerk gebouwd op Ethereum (ETH), ondergaat een belangrijke transformatie die bekend staat als “Polygon 2.0”. Deze update omvat grote veranderingen in de architectuur, tokenomics en governance van het netwerk. Het doel van Polygon 2.0 is om een onderling verbonden ecosysteem van ketens te creëren die snelle waardeoverdracht en het delen van informatie faciliteren, waardoor het de bijnaam “Waardenlaag” van het internet krijgt.

Een belangrijk aspect van Polygon 2.0 is de implementatie van zero-knowledge (ZK) technologie in alle ketens binnen het ecosysteem. Deze technologie is gericht op het leveren van hoge doorvoerprestaties tegen lage kosten. Om dit te bereiken worden de Proof-of-Stake (PoS) Chain en de zkEVM (“zero knowledge Ethereum Virtual Machine”) samengevoegd, wat een cruciale mijlpaal is in de Polygon 2.0 roadmap. Door de indrukwekkende total value locked (TVL) van de PoS Chain te combineren met de technische mogelijkheden van zkEVM, wil Polygon de efficiëntie en mogelijkheden van het netwerk verbeteren.

MATIC crypto wordt POL

Polygon Labs heeft onlangs drie Polygon Improvement Proposals (PIP’s) aangekondigd die in het vierde kwartaal van dit jaar zullen worden geïmplementeerd, afhankelijk van de goedkeuring van de gemeenschap.Het eerste voorstel, PIP-19, richt zich op “fase 0” van Polygon 2.0 en zorgt voor een naadloze upgrade voor eindgebruikers en ontwikkelaars op de bestaande PoS en zkEVM ketens.

Het tweede voorstel, PIP-17, introduceert het nieuwe POL token, dat het huidige MATIC token zal vervangen. MATIC-houders krijgen de mogelijkheid om hun tokens 1:1 in te ruilen voor de nieuwe POL-tokens. POL-tokens kunnen worden gebruikt in meerdere ketens binnen het ecosysteem, waardoor ze zeer veelzijdig zijn.

Het derde voorstel, PIP-19, heeft als doel om MATIC te upgraden naar POL als een native gas token op de PoS-keten, zonder dat er wijzigingen nodig zijn in de smart contracts. Het doel is om de code-eigenschappen van het opgewaardeerde POL token te behouden.

Deze voorstellen markeren een spannende ontwikkeling voor Polygon, omdat ze de weg vrijmaken voor een geavanceerder en efficiënter crypto-ecosysteem.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img