maandag, juli 15, 2024

Deutsche Bank begint met het bewaren van Bitcoins voor klanten

Must Read

Deutsche Bank, de grootste bank van Duitsland, gaat samenwerken met een Zwitsers cryptobedrijf om bewaardiensten te leveren en digitale valuta’s aan te bieden aan haar klanten. De bank zal hiervoor gebruik maken van de technologie van Taurus, het Zwitserse bedrijf.

Deutsche Bank is al sinds 2020 bezig met het opzetten van cryptobewaardingsdiensten en heeft onlangs een licentie aangevraagd bij de Duitse toezichthouder om tokens voor haar klanten te beheren. Door de samenwerking met Taurus krijgen beleggers snel toegang tot deze diensten. Taurus, een Zwitsers fintech bedrijf dat gespecialiseerd is in innovatie in de financiële sector, werkt al samen met gerenommeerde entiteiten zoals Mastercard, Ethereum Foundation, Credit Suisse en Capital Union Bank. Ze ontwikkelen actief technologie om cryptocurrencies veilig op te slaan en aan te bieden.

Vraag naar Crypto’s gedaald

Lamine Brahimi, medeoprichter van Taurus, toonde zich enthousiast over het assisteren van de bank bij de introductie van digitale activa en DLT-gebaseerde producten. Paul Maley, internationaal hoofd effecten van Deutsche Bank, deelde hun geloof in de voortdurende ontwikkeling van de tokeneconomie en het potentieel voor traditionele activa en transacties om uiteindelijk “on-chain” te werken.

De vraag naar crypto-gerelateerde producten en diensten lijkt de laatste tijd te zijn afgenomen, zoals blijkt uit de daling van het handelsvolume van Non-Fungible Tokens (NFT’s). Dit nieuws suggereert echter dat bedrijven en organisaties achter de schermen actief bezig zijn om vooruitgang te boeken in deze sector.Brahimi stelt dat de ondergang van beurzen zoals FTX de interesse in de industrie niet heeft ontmoedigd, maar juist heeft versterkt.

De implementatie van proof-of-reserves heeft de betrouwbaarheid van grote marktspelers aanzienlijk vergroot. Daardoor zijn grotere bedrijven meer geneigd om deel te nemen aan de sector. Onder andere Deutsche Bank is ook betrokken bij het omwisselen van traditionele valuta tegen digitale.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img