donderdag, februari 22, 2024

Eerste Ethereum smartphone in no-time uitverkocht

Must Read

De voorverkoop van een op Ethereum (ETH)-gebaseerde smartphone was ongelooflijk succesvol, met alle 50 apparaten die binnen 24 uur waren uitverkocht.Deze revolutionaire smartphone, bekend als de “Ethereum telefoon”, is gebouwd op een Google Pixel 7a en beschikt over het unieke ethOS besturingssysteem. De naam “ethOS” staat voor de Ethereum besturingssysteem wortels en vertaalt ook naar “karakter” in het Grieks.

Wat deze apparaten onderscheidt van andere Web3 smartphones is de opname van een ingebouwde Ethereum light client. Hierdoor kan het ethOS besturingssysteem onafhankelijk blokken valideren, waardoor het effectief functioneert als een “light node” binnen het Ethereum Netwerk.

Naast het ethOS besturingssysteem is de Ethereum smartphone uitgerust met verschillende tools voor betalingen, berichten en integratie met Ethereum Name Services (ENS). Verder ondersteunen deze mobiele apparaten Ethereum Virtual Machines (EVM) en laag-2 schalingsnetwerken.

Exclusief verkrijgbaar via EthOS

Interessant is dat deze Ethereum smartphones exclusief verkrijgbaar waren via de creatie van een EthOS non-fungible token (NFT). Geïnteresseerde kopers moesten deze NFT aanmaken en vernietigen om hun telefoon te reserveren.

Het is belangrijk om op te merken dat er is gewaarschuwd voor het verhandelen van valse NFT’s op het OpenSea platform, de grootste marktplaats voor NFT’s, omdat sommige individuen NFT’s verkopen voor 3 ETH (ongeveer $5.000). Dit aanzienlijke prijsverschil, vergeleken met de reguliere Google Pixel 7a die voor $499 is geprijsd, benadrukt de exclusiviteit en waarde van deze Ethereum smartphones.

Serieuze concurrent

De concurrentie in de mobiele Web3 ruimte is hevig. De voorverkoop van de Ethereum smartphones is zeer succesvol gebleken, terwijl de smartphone van Solana een langzamere start heeft gekend. Uit gegevens van Flipside blijkt dat er sinds de lancering slechts iets meer dan 2.000 exemplaren zijn verkocht.

In een poging om de verkoop van Solana’s gebruiksvriendelijke cryptotelefoon te verhogen, heeft Solana Labs onlangs de prijs verlaagd van $1.000 naar $599. Deze prijsaanpassing werd gedaan na de aankondiging van de aanstaande lancering van de Ethereum smartphone in de herfst van 2023.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img