zondag, juni 16, 2024

Leegloop bij Polkadot netwerk: grote problemen verwacht

Must Read

PolkaWorld, een gemeenschap gewijd aan het wereldwijd promoten van Polkadot (DOT) en Substrate Web3, heeft onlangs haar activiteiten stopgezet. Deze beslissing werd genomen nadat hun financieringsvoorstel was afgewezen, wat zorgen opriep over het bestuurssysteem van Polkadot.PolkaWorld, dat sinds 2019 actief is, moest voor het eerst in meer dan vier jaar zijn activiteiten staken. Het platform heeft meerdere zorgen geuit over de manier waarop Polkadot zijn schatkist beheert, met name met betrekking tot het OpenGov-systeem.

Polkadot OpenGov is een gedecentraliseerd platform dat de gemeenschap volledige controle geeft over het netwerkbeheer. Het maakt verschillende stemprocedures mogelijk en verwelkomt voorstellen van het publiek. De bedoeling van de oprichter van OpenGov was om het democratische karakter van het bestuur van Polkadot te versterken en tegelijkertijd een efficiënt en transparant kasbeheer te garanderen. Het beheer van de schatkist is echter een controversiële kwestie geworden.

Veel deelnemers worden gedwongen af te haken

Volgens PolkaWorld is dit platform nadelig voor langdurige bijdragers aan de Polkadot blockchain, omdat veel organisaties te maken krijgen met afwijzing en gedwongen worden hun deelname te staken. In het vorige bestuurssysteem van Polkadot speelde een raad bestaande uit experts gekozen door Polkadot eigenaren een sleutelrol. PolkaWorld gelooft dat de integratie van dit soort expertise in het huidige OpenGov systeem gunstig zou zijn.

Bushfam, een bedrijf in het Polkadot ecosysteem, heeft zijn vertrek uit het ecosysteem aangekondigd. De oprichter, Markian Ivanichok, verklaarde dat het project sinds 2021 actief betrokken was bij de integratie van bedrijven met Polkadot. Ondanks de belangrijke rol van het project in de adoptie van het netwerk, kreeg het niet de verwachte steun van de gemeenschap. Ivanichok uitte zijn frustratie over het bestuurssysteem van Polkadot en noemde problemen bij het verkrijgen van financiering. Daarnaast heeft hij het gevoel dat het werk van zijn platform niet naar behoren wordt gewaardeerd.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img