zondag, juni 16, 2024

JP Morgan constateert minder activiteit rondom Ethereum

Must Read

Het afgelopen jaar heeft Ethereum (ETH) belangrijke veranderingen doorgemaakt, waaronder de overgang naar Proof-of-Stake (PoS) met de Merge en de Shapella upgrade. JPMorgan suggereert echter dat de Shapella upgrade geen significante impact heeft gehad, omdat de netwerkactiviteit sindsdien juist is afgenomen.De Shapella upgrade, die de Shanghai en Capella upgrades combineerde, stelde Ethereum in staat om ether uit het strike contract te verwijderen.

Aanvankelijk waren er zorgen dat investeerders de strike helemaal zouden opgeven. Het bleek echter dat deze functie het netwerk aantrekkelijker maakte voor investeringen. Desondanks wijst het onderzoeksrapport van JP Morgan op een afname in on-chain activiteit sinds de upgrade.

Transacties met 12% gedaald

Specifiek is het dagelijkse aantal transacties met 12% gedaald, zijn de actieve adressen met bijna 20% afgenomen en is de Total Value Locked (TVL) op DeFi-platformen gebaseerd op Ethereum met 8% gedaald. Daarentegen heeft het laag-2 netwerk Optimism (OP) een toename gezien in het aantal transacties en actieve adressen, met een groei van ongeveer 18%. Het concurrerende netwerk Arbitrum (ARB) heeft daarentegen een daling van respectievelijk 28% en 93% in transacties en actieve adressen gezien.

Interessant is dat, ondanks de krimp in netwerkactiviteit, de totale hoeveelheid ETH die is ingelegd zelfs met 50% is toegenomen, ook al is het nu mogelijk om munten uit het contract te halen.

De daling van Ethereum kan worden toegeschreven aan macro-economische factoren. Het is duidelijk dat de huidige wereldwijde economische crisis een belangrijke rol heeft gespeeld in deze krimp. Daarnaast heeft de crypto bear market ook een significante impact gehad, die niet alleen Ethereum maar ook andere projecten zoals Solana (SOL) heeft beïnvloed.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img