zondag, mei 19, 2024

Wallet van crypto hacker na maanden actief: 25,2 miljoen verplaatst

Must Read

Een hacker die miljoenen aan cryptocurrency stal van de failliete cryptobeurs FTX heeft onlangs in zes transacties $25,2 miljoen aan Ethereum (ETH) overgemaakt. Het gestolen geld werd verdeeld over zes verschillende adressen. Binnen anderhalve dag verplaatste de hacker met succes miljoenen aan Ethereum. Het ging in totaal om 15.000 ETH, wat gelijk staat aan $25,2 miljoen. De portemonnee waarin de gestolen crypto werd bewaard was al zes maanden inactief. Met name de laatste transactie betrof een minuscuul bedrag, wat bijdraagt aan de indrukwekkende aard van de recente transacties.

De hacker had de gestolen miljoenen in Ethereum 10 maanden lang in dezelfde portemonnee bewaard. Op dit moment bezit de hacker in totaal $294 miljoen in ETH verspreid over 15 verschillende adressen. De voortdurende bewegingen die zijn waargenomen suggereren een poging om de gestolen fondsen te diversifiëren en zoveel mogelijk te verdelen.

Deze miljoenen in Ethereum zijn afkomstig van de FTX hack in november 2022, die kort na het faillissement van de beurs plaatsvond. Destijds verdween er meer dan $663 miljoen aan cryptocurrency. Daarvan werd $447 miljoen als gestolen gerapporteerd, terwijl FTX $186 miljoen naar een beveiligde opslag verplaatste.

Mogelijk dat de hack een inside job was

Er ontstond speculatie binnen de Ethereum gemeenschap over de mogelijkheid van een “inside job” hack bij de cryptobeurs FTX. Dit leidde tot vermoedens dat CEO Sam Bankman-Fried en andere leidinggevenden van het bedrijf hun betrokkenheid probeerden te verbergen. Een onderzoek uitgevoerd door cryptoliefhebber ZachXBT suggereerde echter dat dit geen inside job was, maar eerder een externe aanval, omdat werknemers van de failliete exchange beweerden niet bekend te zijn met de betrokken adressen.

Tijdens het onderzoek traceerde Nick Percoco, de CSO van de Kraken exchange, een adres dat werd gebruikt voor gasgeld in de beweging van honderden miljoenen. Dit leidde tot de veronderstelling dat de exchange de dader had geïdentificeerd. ZachXBT suggereerde echter dat het waarschijnlijker was dat FTX zelf het verlies van $186 miljoen probeerde te verdoezelen, dan dat de hacker verantwoordelijk was. De ware identiteit van de verdachte achter dit merkwaardige incident is nog steeds niet bekendgemaakt.

 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img