zondag, mei 19, 2024

Solana oprichter gaat fel van leer tegen layer 2 netwerken

Must Read

Ethereum (ETH) is weliswaar populair, maar staat niet bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Transacties op het netwerk zijn traag en duur. Om dit probleem aan te pakken, zijn er laag-2 netwerken ontwikkeld bovenop Ethereum.

Deze netwerken, waaronder Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB), Optimism (OP) en nu Shibarium van Shiba Inu, kunnen transacties sneller en goedkoper verwerken. Anatoly Yakovenko, de CEO en medeoprichter van Solana (SOL), een concurrent voor laag-1 netwerken van Ethereum, gelooft echter dat laag-2 netwerken geen duurzame oplossing voor de lange termijn zijn.

In een recente Lightspeed podcast uitte hij zijn zorgen over de gefragmenteerde gebruikersbasis die ontstaat door meerdere laag-2 netwerken. Elk netwerk werkt onafhankelijk, waardoor bruggen nodig zijn om activa tussen de netwerken of Ethereum zelf om te zetten, wat een duur proces is. Yakovenko stelt voor om het aantal layer-2 netwerken te beperken zodat er idealiter maar één is met geoptimaliseerde bandbreedte, vergelijkbaar met de mogelijkheden van Solana om alle programma’s te draaien.

Is sharding Ethereum wellicht de oplossing?

Is Ethereum’s oplossing voor schaalbaarheid de implementatie van sharding? Ethereum is al geruime tijd actief bezig met het aanpakken van het schaalbaarheidsprobleem. Door het gebruik van sharding streeft Ethereum naar een netwerk dat in de toekomst tot 100.000 transacties per seconde kan verwerken. Op dit moment kan het Ethereum netwerk slechts minder dan twintig transacties per seconde verwerken.

Sharding houdt in dat de blockchain wordt opgesplitst in meerdere parallel lopende takken, waardoor een hogere doorvoer van transacties mogelijk wordt.De exacte tijdlijn voor wanneer Ethereum deze update zal implementeren blijft onzeker. Belangrijke ontwikkelingen hebben in het verleden vaak vertraging opgelopen, zoals de overgang naar proof of stake die bekend staat als de “merge”. Het ontwikkelingsteam van Ethereum hanteert strenge standaarden en zal alleen doorgaan met updates als ze vertrouwen hebben in hun functionaliteit en effectiviteit.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img