zondag, mei 19, 2024

Noord-Koreaanse hackers richten zich steeds meer op crypto

Must Read

De crypto-industrie is de afgelopen jaren snel gegroeid. Maar naast de voordelen voor investeerders en ondernemers, is er ook een toename van cybercriminele activiteiten. Er is opnieuw schokkend nieuws naar buiten gekomen over crypto hacks uitgevoerd door Noord-Koreaanse groepen.

Noord-Korea richt pijlen op crypto

Volgens recente rapporten van de nationale inlichtingendienst van Zuid-Korea zijn Noord-Koreaanse cybercriminelen erin geslaagd om in de eerste helft van dit jaar voor ongeveer 180 miljoen dollar aan cryptocurrencies te stelen. Deze bevindingen wijzen op een systematische aanpak waarbij cryptobeurzen en DeFi-platforms het doelwit zijn.

Dit is niet de eerste keer dat dergelijke incidenten zich voordoen, want eerder dit jaar werd gemeld dat Noord-Koreaanse hackers al voor meer dan $1 miljard aan crypto hadden gestolen. Met deze nieuwe bevindingen blijft het totale bedrag dat door Noord-Koreaanse groepen is gestolen stijgen.

Lazarus groep steunt hackers

De Lazarus Groep blijft een centrale figuur in de recente gebeurtenissen. Deze door de staat gesteunde hackers hebben zich gericht op de cryptomarkt en zijn verantwoordelijk geweest voor meerdere grootschalige aanvallen. Onlangs werd CoinsPaid aangevallen, waarbij naar schatting $37 miljoen werd gestolen. De eerste onderzoeken wezen opnieuw de Lazarus Groep aan als hoofdverdachte.Het is verontrustend om te zien dat de bloeiende cryptomarkt gepaard gaat met toenemende bedreigingen.

Terwijl “particuliere” hackers de industrie al hebben ontwricht, zijn het de staatsgestuurde cybercriminelen, zoals de Noord-Koreaanse groep, die een nog groter gevaar vormen. De financiële schade die deze aanvallen veroorzaken is niet het enige punt van zorg; het gestolen geld kan worden gebruikt voor meer verontrustende doeleinden, zoals het verkrijgen van kernwapens. Een VN-rapport benadrukte dit al eerder, waarin stond dat het land geavanceerde cybertechnieken gebruikte om toegang te krijgen tot digitale netwerken die betrokken zijn bij cyberfinanciering en waardevolle informatie te stelen, waaronder wapenprogramma’s.

Deze ontwikkelingen benadrukken de noodzaak van verbeterde cyberbeveiligingsmaatregelen binnen de crypto-industrie. Het geval van de Noord-Koreaanse hackers laat zien dat dit niet alleen een kwestie is van financieel verlies, maar ook van internationale veiligheid.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img