dinsdag, april 16, 2024

Nieuwe stablecoin PayPal geeft Ethereum netwerk mogelijk een flinke boost

Must Read

In recent nieuws maakte PayPal, het betalingsbedrijf, een belangrijke aankondiging over zijn nieuwe stablecoin. De digitale valuta, PYUSD genaamd, wordt gemaakt met behulp van het Ethereum netwerk. Analist Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan denkt dat deze stablecoin een positieve invloed kan hebben op het Ethereum netwerk.PayPal is al een tijdje betrokken bij de cryptocurrency-industrie.

Gebruikers kunnen op het platform verschillende digitale valuta kopen en verkopen, zoals bitcoin (BTC), ETH en litecoin (LTC). Het platform beheert momenteel $ 1 miljard aan cryptofondsen en heeft ook aanzienlijke investeringen gedaan in cryptostarters, waaronder Magic, een walletprovider voor Web3-bedrijven. Sinds kort kunnen gebruikers hun stablecoin eenvoudig storten op het PayPal-platform, vergelijkbaar met reguliere rekeningen.

Vanwege de vertrouwde en gebruiksvriendelijke reputatie van PayPal voorspellen analisten dat bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare stablecoin zullen kiezen voor PYUSD. Hierdoor zullen ze ook het Ethereum netwerk moeten gebruiken, wat leidt tot meer activiteit en een versterking van de waarde van gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen en de onderliggende cryptocurrency.

Voorzichtigheid blijft geboden!

PYUSD heeft de potentie om gebruikers aan te trekken van de Binance smart chain, omdat de activiteit op het Binance netwerk afnam door regelgevende acties tegen Binance USD (BUSD) door het New York State Department of Financial Services (NYDFS). Paxos, de crypto-entiteit die BUSD uitgeeft, moest daardoor haar activiteiten stopzetten.

Voorzichtigheid is echter geboden, want er zijn bijna 30 imitatietokens met dezelfde naam verschenen op verschillende blockchains. Experts raden aan om de token uitsluitend via het PayPal platform te kopen om te voorkomen dat je slachtoffer wordt van oplichterij. Deze zwendel, bekend als “honeypots”, verleidt beleggers om het token te kopen zonder de mogelijkheid om hun geld terug te trekken.

 

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img