zondag, juni 16, 2024

Enorme toename illegale Ethereum transacties opgemerkt

Must Read

De Ethereum (ETH) blockchain heeft vorige week een aanzienlijke toename van kwaadaardige transacties ervaren. Volgens Chainalysis bereikte het percentage illegale geldstromen op Ethereum gedurende meerdere opeenvolgende dagen tussen 1,7% en 1,82% van het totale transactievolume, een opmerkelijke stijging vergeleken met het gebruikelijke percentage van minder dan 0,25%.

In januari was er een eerdere piek van 1,46%, maar die is sindsdien teruggevallen naar 0,4%. Bitcoin (BTC) daarentegen had in dezelfde periode een lagere koers van 0,6%. Er wordt aangenomen dat de piek in Ethereum transacties verband houdt met de recente hack van het gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocol Curve Finance, waarbij hackers meer dan $40 miljoen verlies leden door een softwarefout.

Onzekerheid heerst

The Block meldt dat het onzeker is of de Curve hack de primaire oorzaak was van de illegale transacties. DeFi projecten zijn vaak het doelwit van dergelijke aanvallen, omdat de complexe contracten vaak kwetsbaarheden in hun code hebben die hackers kunnen misbruiken om grote hoeveelheden geld te stelen.Er worden inspanningen geleverd om criminele activiteiten op de blockchain tegen te gaan.

Validators hebben software geïmplementeerd om ongeautoriseerde transacties te blokkeren nadat Ethereum Proof-of-Stake (PoS) had aangenomen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft dit nodig om transacties met de cryptomixer Tornado Cash te kunnen censureren. Binnen een paar maanden gebruikte de meerderheid van de validators deze software.

Deze implementatie leidde echter tot controverse. Activisten legden het netwerk een maand geleden tijdelijk plat om te protesteren tegen de censuur, met het argument dat het netwerk er niet beter van werd. Hoe dan ook, de censuurmaatregelen waren niet snel genoeg om de Curve hacker te stoppen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img