zondag, mei 19, 2024

19% van de inwoners van New York heeft crypto’s

Must Read

New York, de grootste stad van de Verenigde Staten, staat wereldwijd op de 11e plaats qua inwoneraantal. Coinbase, een in de VS genoteerde cryptobeurs, heeft een reeks artikelen gepubliceerd die zich richten op de adoptie van crypto in de Verenigde Staten op staatsniveau. Hun laatste blogpost, gepubliceerd op 8 augustus, gaat specifiek in op New York en haar cryptobezit.

Volgens Coinbase is 19 procent van alle New Yorkers betrokken bij crypto-investeringen. Daarnaast is New York de thuisbasis van 692 blockchainorganisaties met meer dan 800 oprichters. Sinds begin 2020 heeft 52 procent van de Fortune 100 bedrijven, de grootste bedrijven in de VS op basis van omzet, zich beziggehouden met crypto-, blockchain- of Web3-initiatieven.

Het merendeel van deze initiatieven (ongeveer 75 procent) is ondernomen door bedrijven in de tech-, financiële diensten- en retailsector, waarvan velen hun hoofdkantoor in New York hebben.

Bovendien zijn New Yorkers optimistisch over het potentieel van crypto. Uit een onderzoek van Morning Consult in opdracht van Coinbase bleek dat een op de drie New Yorkers het ermee eens is dat cryptocurrency het financiële systeem eerlijker maakt en het als een waardevolle investering voor de toekomst beschouwt.

Hoe is de situatie in Nederland?

Het vergelijken van het aantal cryptobezitters in Nederland met New York is een interessant onderwerp. Vanwege het verschil in bevolking is het echter niet zinvol om een directe vergelijking in absolute zin te maken. Onlangs werd in een artikel op Crypto Insiders het bezit van crypto onder Nederlandse particulieren besproken. Uit een enquête onder meer dan 11.000 Nederlanders bleek dat 20 procent van hen digitale activa bezit. Daarnaast wordt geschat dat 15 procent van alle inwoners in Nederland actief handelt in cryptocurrency.

In 2018 was het percentage cryptobeleggers in Nederland slechts 3 procent. Dit laat zien dat er de afgelopen jaren een snelle groei heeft plaatsgevonden in het land, waardoor het huidige percentage in de buurt komt van dat van New York.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img