maandag, juli 15, 2024

Nieuwe beveiligingsstandaard ontwikkeld door Ethereum community

Must Read

De Ethereum (ETH) gemeenschap pleit voor een nieuwe standaard die bekend staat als ERC 7265 als reactie op zorgen over de veiligheid van gedecentraliseerde financiële (DeFi) protocollen op het netwerk. De voorgestelde standaard, die valt onder het Ethereum Request for Comments (ERC) protocol, is bedoeld om deze beveiligingsproblemen aan te pakken.ERC standaarden worden gebruikt om verbeteringen voor te stellen voor het Ethereum netwerk.

Elke standaard wordt geïdentificeerd door een uniek nummer. Een van de bekendste ERC’s is ERC-20, die de standaard definieert voor het maken van fungibele tokens op het Ethereum netwerk. ERC-20 is op grote schaal toegepast en heeft bijgedragen aan de aanzienlijke groei van tokens op het netwerk.

Introductie van de back-stop

De voorgestelde ERC 7265 standaard introduceert een unieke functie die een “back-stop” wordt genoemd. Met deze functie kunnen token transacties worden gestopt, waardoor hacks mogelijk worden voorkomen en de beveiliging wordt verbeterd. De standaard is ontworpen om in de loop van de tijd bijgewerkt te kunnen worden.

Recente gegevens van The Block suggereren dat er aanzienlijke hacks zijn geweest gericht op DeFi-protocollen, met een totaal van $3 miljard gehackt sinds de start van deze protocollen. Dit benadrukt de dringende behoefte aan een oplossing. Volgens Ant Bank, een ontwikkelaar van het DeFi stablecoin Fluid Protocol, is ERC 7265 een cruciale oplossing voor dit probleem. Het stelt teams in staat om een stroomonderbreker te creëren die hun protocol beschermt en biedt aangepaste parameters voor de koerslimiet voor elke asset.

De adoptie van de ERC 7265 standaard op het Ethereum netwerk is nog onzeker en zal waarschijnlijk nog wel even duren. De acceptatie en implementatie ervan hangt uiteindelijk af van de goedkeuring van de kernontwikkelaars van Ethereum.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img