dinsdag, april 16, 2024

Eenvoudige Ethereum oplossing om hacks te voorkomen

Must Read

Hoewel de crypto-industrie volwassen wordt, is deze nog steeds kwetsbaar voor hacks, met name in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi). In 2022 leed DeFi aanzienlijke verliezen met ongeveer $3,1 miljard gestolen van kwetsbare platforms. Een Ethereum ontwikkelaar heeft een potentiële oplossing bedacht om dergelijke diefstal te voorkomen.De oplossing heet een Ethereum DeFi “Circuit Breaker,” die werkt als een zekering om te voorkomen dat grote hoeveelheden verdachte cryptocurrency binnen een kort tijdsbestek een DeFi-platform verlaten. Hoewel het concept eenvoudig en effectief lijkt, is er ook kritiek op.

Dehayir Campos, een Ethereum ontwikkelaar, was in maart slachtoffer van de Euler Finance DeFi hack. Dit incident leidde ertoe dat Campos zich afvroeg waarom 100% van de totale vergrendelde waarde (TVL) binnen een paar seconden of blokken een platform zou mogen verlaten. TVL verwijst naar het totale aantal vergrendelde tokens op een DeFi-platform en een verdachte toename van meer dan 20% zou kunnen wijzen op een mogelijke aanval.

De voorgestelde “stroomonderbreker”, bekend als ERC-7265, staat DeFi-platforms toe om hun eigen opnamelimieten in te stellen. Het implementeren van deze aanpak had de verliezen van Euler Finance met meer dan 50% kunnen verminderen, de activa van gebruikers kunnen beschermen en de veiligheid en het vertrouwen in DeFi-platforms kunnen vergroten.

Critici beweren dat dit idee platforms de macht geeft om de activa van gebruikers te bevriezen door de opnamelimiet op $0 te zetten. Het voorstel bevindt zich echter nog in de beginfase en verdere verfijning is nodig voordat het in de praktijk kan worden toegepast.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img