zondag, juni 16, 2024

Goed gevulde Ethereum wallet wordt opeens actief en boekt recordwinst

Must Read

Een enorme cryptowallet met meer dan 61.000 Ethereum (ETH) is plotseling actief geworden na acht jaar inactief te zijn geweest. De investeerder kocht de ETH tijdens de lancering van het ETH-netwerk en kocht elk token voor slechts 31 cent. De gelukkige handelaar heeft de miljoenen ETH nu overgezet naar een portemonnee op Kraken.

De waarde van de 61.216,45 ETH was op het moment van de transactie $116,9 miljoen. Deze tokens werden oorspronkelijk gekocht voor een totaal van $19.000, wat resulteerde in een duizelingwekkende winst van 616.500% voor de investeerder.

Bewaard op cryptobeurs Kraken

De portemonnee met de miljoenen in Ethereum was meer dan acht jaar inactief gebleven. De tokens werden verworven tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van het netwerk. Vervolgens verplaatste de investeerder de tokens van de lang verlaten portemonnee naar een andere, voordat hij ze doorstuurde naar een portemonnee op de cryptobeurs Kraken.

De bedoelingen van de investeerder, het vasthouden van de aanzienlijke hoeveelheid of het verkopen van de munten, blijven onbekend. Veel oude portemonnees met aanzienlijke hoeveelheden cryptomunten worden nooit meer actief, vaak doordat eigenaren hun sleutels verliezen of geen toegang meer hebben tot de portemonnee.

Bewust of onbewust?

Het fenomeen van slapende cryptowallets, ook wel long hodlers genoemd, komt steeds vaker voor nu ze wakker beginnen te worden. Deze walvissen, dat zijn individuen met aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency in hun portemonnee, wachten vaak tot de prijs van hun activa een hoogtepunt bereikt voordat ze verkopen. Long hodling, een term die is afgeleid van een populaire meme binnen de crypto-industrie, kan de prijzen enorm beïnvloeden vanwege de aanzienlijke fondsen die deze walvissen aanhouden. Wanneer een walvis besluit om al zijn activa in één keer te verkopen, kan dit de prijs doen kelderen.

Onlangs kwam een slapende bitcoinwalvis na 13 jaar inactiviteit weer tevoorschijn en bracht meer dan $3 miljoen aan BTC in omloop. Dit bedrag verbleekt echter in vergelijking met het geld dat is overgemaakt naar de Kraken wallet. Daarom is het onwaarschijnlijk dat zo’n belangrijke heropleving van slapende fondsen in de nabije toekomst weer zal plaatsvinden.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img