zondag, mei 19, 2024

Koeweit voert verbod in tegen handelen in Bitcoins

Must Read

De Europese Unie staat steeds meer open voor het reguleren van cryptocurrencies, maar in veel andere landen zijn de vooruitzichten niet zo positief. Koeweit is onlangs toegetreden tot de lijst van landen met een algeheel verbod op het bezitten van en handelen in cryptocurrencies, volgens de Capital Markets Authority (CMA). Het verbod omvat het betalen met crypto’s, erin investeren, ze uitgeven en ze delven.

Lokale marktautoriteiten mogen ook geen licenties uitgeven aan cryptobedrijven. Hoewel het verbod lijkt te gelden voor bedrijven, worden consumenten nog steeds gewaarschuwd voor de volatiliteit en speculatieve aard van cryptocurrencies. Dit maakt het moeilijk voor inwoners van Koeweit om toegang te krijgen tot digitale valuta, omdat cryptobeurzen niet in het land mogen opereren. Verschillende andere landen hebben ook exchanges verboden om hun diensten aan te bieden. Binance moest bijvoorbeeld zijn activiteiten in Nederland staken vanwege registratieproblemen.

Koeweit is niet het enige land met een verbod

Andere landen dan Koeweit hebben een verbod op cryptocurrency geïmplementeerd. Hoewel het verbod in verschillende landen nog steeds actief is, heeft het Nederlandse parlement onlangs gesproken over een mogelijk verbod en heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) nog niet opgeroepen tot een volledig wereldwijd verbod. Tot de landen met een totaal verbod behoren voornamelijk Afrikaanse landen en China, maar het is vermeldenswaard dat Qatar en Saoedi-Arabië in het Midden-Oosten ook verboden hebben ingevoerd.

Op deze pagina vind je een overzicht van landen met een geheel of gedeeltelijk Bitcoin verbod

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img