maandag, juli 15, 2024

Binance verkocht in paniek miljoenen aan USDC

Must Read

Binance, de cryptobeurs, gaf eerder deze maand zijn proof-of-reserves (PoR) vrij. Hoewel het rapport de goede gezondheid van de exchange bevestigde, besloten cryptoliefhebbers de details te onderzoeken en deden een interessante ontdekking.Proof-of-reserves (PoR) is een proces waarmee cryptocurrency exchanges kunnen aantonen dat ze genoeg reserves hebben om de stortingen van hun klanten te dekken. Het brengt transparantie en vertrouwen door te verifiëren dat de geclaimde fondsen daadwerkelijk in handen zijn van de exchange.

Na de ineenstorting van FTX kregen PvE’s te maken met meer onderzoek en werden ze een populaire methode voor cryptobeurzen om hun welzijn aan het publiek te laten zien. In het geval van Binance werd er iets opmerkelijks gevonden. In september zette Binance USDC van klanten om naar Binance USD. Dit is op zich geen probleem, omdat beide stablecoins dezelfde waarde hebben. De CEO van Coinbase, Brian Armstrong, bevestigde dit tijdens een vergadering. Het PoR rapport onthulde echter dat het USDC saldo daalde van $3,4 miljard op 1 maart naar slechts $23,9 miljoen op 1 mei, een verschil van enkele miljarden.

Verkoop leidde tot een directe daling

De totale USDC die door Binance werd verkocht was op dat moment goed voor ongeveer 8% van de totale marktkapitalisatie van de stablecoin. Deze verkoop leidde tot een daling van de stablecoin, waarvan de marktkapitalisatie sinds maart bijna halveerde.

Een on-chain analist tweette over de situatie en wees erop dat Binance tussen 12 maart en 1 mei 100.000 BTC (met een waarde van ongeveer $ 2,5 miljard) en 550.000 ETH (met een waarde van ongeveer $ 0,8 miljard) kocht, wat verdacht veel overeenkomt met de USDC balans op 1 maart.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img