maandag, juli 15, 2024

Bitcoin licht gedaald door sterke Amerikaanse banenmarkt

Must Read

Bitcoin bereikte gisteren een nieuw hoogtepunt voor 2023 op 31.500, maar de feestvreugde was van korte duur door sterke Amerikaanse arbeidsmarktgegevens. Deze gegevens suggereren dat de Federal Reserve later deze maand waarschijnlijk de rente met 0,25 procent zal verhogen, waardoor de prijs van bitcoin daalde. Momenteel wordt bitcoin verhandeld op $30.093.

Het Amerikaanse ADP Private Employment Report toonde een verrassende kracht, want het onthulde de toevoeging van 497.000 banen in juni, waarmee het de voorspelling van 220.000 overtrof. Als gevolg daarvan steeg de rente op 2-jaars Amerikaanse staatsobligaties aanzienlijk naar 5,118 procent, waarmee het hoogste niveau sinds 2006 werd bereikt. Daarnaast steeg de rente op 10-jarige staatsobligaties naar 4,05 procent, het hoogste niveau sinds maart.

De stijging van de rente op 2-jaars staatsobligaties weerspiegelt de overtuiging van de markt dat er een kans van 92 procent is op nog een renteverhoging in juli. Bovendien verwacht de markt nog drie renteverhogingen voor het einde van 2023.

Negatieve gevolgen voor onder andere de Bitcoin

Deze ontwikkelingen hebben negatieve gevolgen voor bitcoin. De macro-economische vooruitzichten voor de cryptocurrency zijn niet gunstig, omdat de Federal Reserve zijn strijd tegen inflatie voortzet door middel van renteverhogingen. Alleen een stevige recessie zou de acties van de Federal Reserve mogelijk kunnen stoppen, maar zelfs dat zou op korte termijn niet gunstig zijn voor bitcoin.

In een recessie zou de stijgende werkloosheid ertoe leiden dat mensen hun risicovolle activa, waaronder bitcoin, verkopen om aan financiële verplichtingen te voldoen. Over het geheel genomen lijken de vooruitzichten voor bitcoin in 2023 grimmig vanuit macro-economisch perspectief.

Hoewel er enig optimisme is rondom de Spot Bitcoin ETF aanvraag van BlackRock, kan er niet voor onbepaalde tijd op vertrouwd worden. De macro-economische gegevens zorgen er opnieuw voor dat bitcoin in waarde daalt.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img