zondag, juni 16, 2024

Dogecoin verrast opnieuw en stijgt flink met 25%

Must Read

Bitcoin (BTC) is onder zijn steunniveau gezakt, waardoor traders voorzichtig blijven. Er is echter een andere cryptocurrency die momenteel de aandacht steelt – dogecoin (DOGE). DOGE is de afgelopen twee weken met 25 procent gestegen, met een stijging van 10 procent binnen 24 uur op dinsdag, wat de grootste dagelijkse stijging in vier maanden markeert.

De stijging in de populariteit van dogecoin lijkt verband te houden met de betrokkenheid van Elon Musk. Musk, de eigenaar van X, voorheen bekend als Twitter, heeft meerdere keren zijn bewondering voor dogecoin uitgesproken. Handelaren speculeren dat er misschien iets belangrijks gebeurt met dogecoin door de associatie van Musk.

Elon Musk grote fan van de Dogecoin

“Nu crypto in augustus zijn verwachte zomerstilte ingaat, valt dogecoin op tussen andere vervagende cryptothema’s. Musk’s heruitvinding van Twitter promoot het enorm,” zei Markus Thielen van Matrixport tegen Coindesk.

Cryptobeleggers herkennen deze trend en investeren zwaar in DOGE om mee te liften op het momentum van Musk. Opmerkelijk is dat niet alleen de prijs van Dogecoin omhoog schiet, maar dat ook de open rente – de totale waarde van open futures en perpetuele contracten – omhoog schiet. Deze metriek heeft $500 miljoen bereikt, een niveau dat voor het laatst werd gezien op 19 april.

Wat gebeurd er nu waarschijnlijk?

De DOGE prijs vertoont tekenen van een sterke opwaartse beweging, met een aanzienlijke toename in open interesse. Dit suggereert dat er een aanzienlijke hoeveelheid geld wordt geïnvesteerd in dogecoin. De recente prijsstijging geeft aan dat DOGE misschien eindelijk een lange periode van daling heeft doorbroken.Op dit moment ligt de prijs van DOGE rond $0,08. Het is mogelijk dat de prijs het niveau van $0,07 opnieuw test, wat een normaal verschijnsel zou zijn. De echte test zal echter het bereiken van het psychologische niveau van $ 0,10 zijn. Dit niveau fungeerde eerder als weerstand en als Dogecoin het overtuigend kan overtreffen, zou dat duiden op een echte ommekeer in de prijs.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img