zondag, mei 19, 2024

SEC maak berichten openbaar oveer malafide Terra ( LUNA) oprichters

Must Read

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft gelekte berichten vrijgegeven tussen Terra (LUNA) oprichter Do Kwon en medeoprichter Daniel Shin. Deze berichten, die dateren uit 2019, werpen opnieuw licht op de onethische activiteiten die plaatsvonden binnen Terra. Het ecosysteem kreeg vorig jaar te maken met een grote ineenstorting, waardoor miljarden verloren gingen.

In hun gesprekken bespreken Kwon en Shin hun plannen. Shin, die ook de oprichter is van Chai, een betaaldienst, stelt voor om valse Chai transacties te genereren op de Terra blockchain om zo vergoedingen te innen voor persoonlijk gebruik. Kwon stelt vol vertrouwen dat hij transacties kan maken die echt lijken en dat hij ze geleidelijk zal afbouwen naarmate Chai groeit.

Shin uit zijn bezorgdheid over het risico dat mensen de valse transacties ontdekken. Kwon stelt hem gerust door te zeggen dat hij ervoor zal zorgen dat de transacties niet van echt te onderscheiden zijn en dringt er bij Shin op aan om er niet over te praten tenzij het nodig is.

Korte samenwerking, maar wel effectief

De reactie van Do Kwon is nog gaande. Shin ging uiteindelijk akkoord en het tweetal besloot om het plan van Do Kwon in eerste instantie op kleinere schaal te testen. In hetzelfde jaar gingen Terra en Chai een samenwerking aan, waardoor Chai transacties kon verwerken met behulp van de Terra blockchain.Volgens de SEC kochten investeerders Terra (LUNA) tokens van een miljoen dollar in de veronderstelling dat de Chai transacties werden verwerkt op de Terra blockchain. Deze transacties waren echter waarschijnlijk allemaal frauduleus. De SEC stelt dat hoewel de samenwerking tussen Terra en Chai eindigde in 2020, het lang genoeg duurde voor illegale praktijken om effect te hebben.

Wat betreft de huidige situatie van Do Kwon, hij wordt momenteel vastgehouden in Montenegro. In maart van dit jaar werd hij gearresteerd na een uitgebreide klopjacht. Hij probeerde toen met een privéjet naar Dubai te reizen met vervalste paspoorten, maar de autoriteiten van Montenegro grepen in. In juni werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor valsheid in geschrifte.

De Verenigde Staten, Singapore en Zuid-Korea proberen Do Kwon ook te vervolgen, met veel zwaardere aanklachten.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img