zondag, mei 19, 2024

Nieuwe WorldCoin (de ChatGPT) coin maakt flinke keldering

Must Read

Op maandag lanceerde Worldcoin zijn WLD token op verschillende platforms, waaronder Binance. Aanvankelijk steeg de waarde van het token enorm, maar sindsdien is het sterk gedaald. Deze daling kan worden toegeschreven aan de negatieve ontvangst van Worldcoin binnen de cryptogemeenschap.

Worldcoin, geleid door Sam Altman, CEO van OpenAI en ChatGPT, is een innovatief project. Het heeft als doel om proof-of-personhood vast te stellen, een concept dat cruciaal wordt geacht in het tijdperk van AI. Door de ogen van individuen te scannen, verifieert Worldcoin hun menselijke identiteit en verleent hen toegang tot haar ecosysteem. Deze benadering van het scannen van ogen heeft echter tot bezorgdheid geleid in de cryptogemeenschap.

Veel kritiek en bedenkingen

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum (ETH), en anderen hebben hun bedenkingen geuit over het concept van Worldcoin. Toch erkennen ze dat het belangrijk is om online onderscheid te maken tussen mensen en robots. Bovendien hebben critici gewezen op de focus van Worldcoin om zichzelf vooral te promoten in ontwikkelingsregio’s, zoals Afrika en Azië. Dit heeft geleid tot zorgen over mogelijke uitbuiting, zoals opgemerkt door crypto-onderzoeker ZachXBT.

ZachXBT verwees naar een onderzoek uitgevoerd door MIT in april 2022, waarin Worldcoin wordt beschuldigd van het gebruik van misleidende marketingtechnieken, het verzamelen van meer gegevens dan bekendgemaakt en het ontbreken van duidelijke toestemming om dit te doen. Deze kritiek heeft bijgedragen aan de sceptische ontvangst van Worldcoin door de cryptogemeenschap.

Britse toezichthouder uit bezorgdheid

De Britse toezichthouder voor gegevens maakt zich zorgen over een cryptoproject en is van plan het te onderzoeken vanwege de hoeveelheid verzamelde informatie. De kritiek op het scannen van oogbollen voor verificatie heeft geldige privacybezwaren. Er wordt echter steeds meer belang gehecht aan proof-of-personhood concepten, nu de ontwikkeling van AI snel gaat.

Ethereum oprichter Vitalik Buterin hoopt dat dergelijke projecten zich blijven ontwikkelen en uiteindelijk resulteren in een werkend product.Ondanks een aanzienlijke daling heeft de koers van WLD zich licht hersteld van gisteren. Na het bereiken van $ 3,3 daalde de aandelenkoers dinsdag met meer dan 40% naar $ 1,94. Sindsdien is de koers hersteld tot $2,35, een stijging van 16% vandaag.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img