zondag, mei 19, 2024

Amerikaanse rente bereikt hoogste niveau sinds 2000

Must Read

De Amerikaanse rente op hypotheken met een looptijd van 30 jaar heeft het hoogste niveau in meer dan 20 jaar bereikt met 7,83 procent, het hoogste sinds oktober 2000. Als deze trend doorzet, kunnen de hypotheekrentes volgende week mogelijk stijgen naar 8 procent of zelfs hoger. Tegelijkertijd heeft het aanbod van huizen een historisch dieptepunt bereikt, waardoor de huizenprijzen hun opwaartse trend voortzetten.

Ondanks deze uitdagingen lijkt de Amerikaanse economie sterk te blijven. Het bruto binnenlands product (BBP) voor het tweede kwartaal van 2023 laat voor het vierde achtereenvolgende kwartaal een positieve groei zien, met een stijging van 2,1 procent die overeenkomt met de verwachtingen.

Amerikaanse economie blijft stabiel

De huidige macro-economische omgeving is echter behoorlijk complex en onzeker. De aandelenkoersen dalen, wat lijkt op een dreigende recessie, terwijl de olieprijzen stijgen, wat wijst op een ander scenario. De rentetarieven stijgen snel naar recordhoogtes, wat duidt op zorgen over mogelijke inflatie, maar de goudprijzen dalen, wat duidt op een gebrek aan inflatoire druk.

De commerciële vastgoedmarkt heeft het moeilijk, terwijl de huizenprijzen tegelijkertijd weer stijgen. De onvoorspelbare aard van de Amerikaanse economie maakt het moeilijk om het toekomstige traject te bepalen.

Wat betekent dit voor de Bitcoin?

De huidige situatie suggereert dat de bitcoinprijs waarschijnlijk zijwaarts zal blijven bewegen, zonder significante veranderingen in de nabije toekomst. Er is geen directe reden om een plotselinge verschuiving in de bitcoinprijs te verwachten. Het is echter de moeite waard om op te merken dat er nog een halvering wordt verwacht in april 2024, hoewel deze gebeurtenis nog een behoorlijke tijd weg is.

Bovendien lijkt het enthousiasme rond de Spot Bitcoin ETF op dit moment relatief gematigd, hoewel het snel weer zou kunnen toenemen als het plotseling wordt goedgekeurd. Over het geheel genomen lijkt dit een gunstig klimaat te zijn voor de Amerikaanse dollar, die de afgelopen weken sterk heeft gepresteerd.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img