dinsdag, april 16, 2024

Het wordt een spannende en mogelijk volatiele dag voor de Bitcoin

Must Read

Bitcoin (BTC) zou vandaag een significante volatiliteit kunnen ervaren, omdat het de afgelopen twee dagen relatief stabiel is gebleven, geleidelijk stijgend van $29.000 naar $29.200. Het heeft echter moeite gehad om de $29.300 te overschrijden en werd elke keer afgewezen. Op dit moment staat de BTC prijs op $29.204 op Binance en €26.383 op Bitvavo, goed voor een stijging van 0,2% vandaag. De totale marktkapitalisatie staat op $568 miljard, met een dominantie van 48,4%. De Fear & Greed Index staat momenteel op 51, wat wijst op een neutraal sentiment.

Vandaag gaat de mining difficulty omlaag

De Bitcoin mining difficulty zal naar verwachting vandaag worden aangepast met een daling van 3,4%, wat enige verlichting biedt voor miners die onder druk staan en de afgelopen weken al een aanzienlijk deel van hun voorraad hebben verkocht. De aanpassing zal vanmiddag om 16.00 uur plaatsvinden, over ongeveer 6 uur, volgens gegevens van BTC.com.

Het Bitcoin netwerk is weer aan het groeien

Het bitcoinnetwerk maakt weer groei door, zoals analist Ali Martinez meldde. Deze groei is een positief teken voor de prijs van bitcoin op de lange termijn. Analist Axel Adler Jr heeft echter opgemerkt dat nieuwe adressen niet veel activiteit vertonen, maar voornamelijk behoren tot oudere adressen. Dit zou erop kunnen wijzen dat handelaren hun BTC willen verkopen, hoewel dit speculatief is.Daarnaast heeft analysebedrijf Santiment vastgesteld dat er geen netto instroom is van BTC naar exchanges. Ondanks de prijsdaling stroomt er nog steeds bitcoin uit cryptobeurzen, wat ook een veelbelovend teken is voor de lange termijn.

Amerikaanse bank weer in de problemen

Er heeft zich een andere belangrijke ontwikkeling voorgedaan. Je herinnert je misschien de bankencrisis eerder dit jaar die leidde tot een stijging van de bitcoinprijs. Gisteren waren er aanwijzingen voor soortgelijke problemen bij PacWest Bancorp. Deze keer greep Banc of California echter snel in om de bank te redden.Verwachte volatiliteit van FOMC-vergadering vandaag

Om 20.00 uur zal de Federal Reserve opnieuw haar rentebesluit bekendmaken na de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC). De markt verwacht al enige tijd een renteverhoging van 0,25%, mogelijk de laatste of voorlaatste verhoging dit jaar. Net zo belangrijk zal de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell zijn, die een half uur later om 20:30 Nederlandse tijd op het programma staat. Deze toespraak kan inzicht geven in de toekomstplannen van de Fed en mogelijk de markttrends in de komende maanden beïnvloeden.

BTC Prijs blijft handelen binnen een smalle range

Ondertussen blijft de prijs van bitcoin binnen een extreem nauwe bandbreedte. Vandaag zou daar echter een broodnodige verandering in kunnen komen. Normaal gesproken worden lange periodes van consolidatie gevolgd door significante prijsbewegingen.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img