maandag, juli 15, 2024

Voorzitter SEC niet populair door standpunt ten aanzien van crypto’s

Must Read

Tijdens zijn verschijning voor het Amerikaanse Congres op woensdag kreeg Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), te maken met stevige kritiek op zijn cryptobeleid. Wetgevers daagden Gensler uit, waardoor hij onder grote druk kwam te staan.

Hier zijn de belangrijkste momenten:- Gensler’s anti-cryptobeleid kreeg harde kritiek van tegenstanders die hun woorden niet in bedwang hielden.
– Warren Davidson, bijvoorbeeld, sprak zijn hoop uit dat de regering Biden Gensler zou ontslaan en beschuldigde hem van misbruik van zijn positie als topman van de SEC.
– Enkele maanden geleden introduceerden Davidson en Congreslid Tom Emmer de “SEC Stabilization Act”, waarin ze het onmiddellijke ontslag van Gensler eisten.

Is Bitcoin een effect?

Elke dag wordt het makkelijker om voor dit wetsvoorstel te pleiten. Je neemt de rol aan van een president, die ijverig regel na regel creëert. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de gevolgen van deze regels.Tijdens de ondervraging vroeg Patrick McHenry aan Gensler of bitcoin (BTC) als een waardepapier wordt beschouwd. Na aanvankelijk de vraag te hebben ontweken, bekende Gensler uiteindelijk dat Bitcoin niet wordt geclassificeerd als een effect. Op de vraag of bitcoin in plaats daarvan wordt geclassificeerd als handelswaar, was Gensler’s antwoord niet duidelijk.

We bespraken eerder de dubbelzinnige en ontwijkende antwoorden van Gensler over de status van bitcoin als waardepapier. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je ons vorige artikel raadplegen.

De classificatieprocedure voor cryptocurrencies is nog steeds verwarrend en de SEC zou deze moeten verduidelijken. De commissie slaagt er echter niet in dit te doen. Congreslid Ritchie Torres probeerde een duidelijk antwoord te krijgen vanuit een ander perspectief.”Als ik een Pokémonkaart koop, zou dat dan als een effectentransactie worden beschouwd?” Ook op deze vraag gaf Gensler geen duidelijk antwoord. Uiteindelijk verklaarde hij dat een Pokémon-kaart die in een winkel wordt gekocht niet wordt beschouwd als een effect.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img