zondag, mei 19, 2024

Texas heeft met een aandeel van 28% de meest snelle hashrates

Must Read

De Amerikaanse staat Texas heeft een aanzienlijk aandeel in de hashrate die in Amerika wordt geproduceerd, tot wel 28%. De hashrate, of hashing power, verwijst naar de snelheid waarmee een computer gegevens kan verwerken in de context van cryptocurrencies zoals Bitcoin. Het meet het aantal “hashes” dat een miner per seconde kan uitvoeren, wat hun verwerkingskracht aangeeft.

Dit is cruciaal voor het verifiëren van transacties en het beveiligen van het blockchainnetwerk. Volgens gegevens van Foundry Digital leidt Texas met een ruime marge, gevolgd door Georgia met 9,64% en New York met 8,75%. Er moet echter worden opgemerkt dat de hashrate van staten sterk kan variëren in de tijd. In 2021 had Texas bijvoorbeeld slechts ongeveer 8,5% van de hashrate van het land, terwijl Georgia meer dan 34% had.

Texas ziet miners liever komen dan gaan

Mijnbouwbedrijven worden aangetrokken door Texas vanwege de lage energiekosten. In januari 2023 was het gemiddelde elektriciteitstarief voor huishoudens in Texas $0,14 per kilowattuur (kWh), wat 8,3% lager is dan het nationale gemiddelde van $0,15 per kWh. De kosten zijn zelfs nog lager voor grootverbruikers zoals mijnbouwbedrijven. Bovendien ondersteunt de lokale overheid in Texas mijnbouwactiviteiten en moedigt grote energieverbruikers, waaronder Bitcoin-mijnbouwers, aan om flexibel te blijven in hun energieverbruik.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img