dinsdag, april 16, 2024

Aandelen of crypto? Een terugblik op het derde kwartaal

Must Read

Nu het einde van het derde kwartaal nadert, is het tijd om de koersprestaties van verschillende activa te bekijken en te vergelijken. Als je dit kwartaal elke dag tien euro had om te investeren, wat zou dan de betere optie zijn geweest: bitcoin (BTC), XRP of de S&P 500?De gegevens die voor deze analyse zijn gebruikt, zijn afkomstig van eToro, ’s werelds grootste handelsplatform, waar je momenteel gratis aandelen kunt verhandelen als cryptohandelaar. Komt BTC als beste uit de bus?

Regelmatig een vast bedrag investeren in een specifiek financieel activum, ongeacht de prijs, staat algemeen bekend als dollar cost averaging (DCA). Deze strategie helpt om de marktvolatiliteit te beperken en het risico van investeren op een ongunstig moment te verkleinen.

Klein verlies voor de Bitcoin

Het is belangrijk om op te merken dat september, en dus het derde kwartaal, nog niet compleet is. Voor deze analyse bekijken we de periode van 1 juli tot 17 september. Als je vanaf 1 juli tot 17 september elke dag tien euro in bitcoin had geïnvesteerd, zou de totale investering 780 euro zijn geweest. De waarde van je bitcoinstapel zou nu echter gelijk zijn aan 743,81 euro, wat resulteert in een verlies van 36,19 euro.

De situatie is heel anders voor XRP. Aan het begin van het kwartaal maakte de prijs van XRP een flinke stijging door na de grote overwinning van Ripple in zijn rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze aanzienlijke prijsstijging is echter overschaduwd en de investering van 780 euro zou nu nog maar 691,53 euro waard zijn, wat resulteert in een ongerealiseerd verlies van 88,47 euro.

Als je kijkt naar de S&P 500, is het belangrijk om te weten dat je alleen doordeweeks kunt investeren. Door elke weekdag ongeveer 14,50 euro te beleggen, zou je ongeveer 780 euro hebben geïnvesteerd. Vanaf 17 september zou je echter een verlies van ongeveer 57 euro hebben.

Beleggen via eToro

Beleg in BTC, XRP en S&P 500 op eToro, het veelgebruikte platform voor DCA’en in bitcoin en beleggen in crypto-aandelen. Diversifieer je beleggingen en kopieer andere succesvolle handelaren. Bovendien kun je gratis handelen op eToro. Houd er rekening mee dat eToro USA LLC geen CFD’s aanbiedt en geen garanties geeft over de nauwkeurigheid van de verstrekte informatie.

Het handelen in CFD’s brengt een hoog risico met zich mee, en het is belangrijk om rekening te houden met je financiële situatie. Cryptoasset beleggen is volatiel en is mogelijk niet gereguleerd in sommige EU-landen, dus wees je bewust van potentiële risico’s. eToro is een multi-asset beleggingsplatform waar de waarde van je beleggingen kan fluctueren, waardoor je kapitaal risico loopt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img