dinsdag, april 16, 2024

Visa optimistisch over toekomst van blockchain technologie

Must Read

Visa, de gigantische betaaldienst, heeft zich actief verdiept in de wereld van cryptocurrencies. Cuy Sheffield, het hoofd van Visa’s blockchain divisie, sprak onlangs in een blogpost zijn optimisme uit over de toekomst van blockchain technologie.Sheffield gelooft dat blockchain in de toekomst een belangrijke rol zal spelen in de activiteiten van Visa.

Terwijl Visa zich momenteel richt op fiatvaluta en interbancaire betalingen, ziet Sheffield toekomstige betrokkenheid bij meerdere blockchainnetwerken, stablecoins en tokenized deposito’s, waaronder central bank digital currencies (CBDC’s). Sheffield trekt een parallel met de begindagen van het internet en erkent de scepsis rond de crypto- en blockchainmarkt. Hij gelooft dat er in het komende decennium nog veel vooruitgang te boeken is, net zoals het internet in zijn kinderschoenen te maken kreeg met twijfel en kritiek.

Visa heeft crypto inmiddels geheel omarmd

Sheffield herinnert zich hoe het internet aanvankelijk werd gezien als traag en onbetrouwbaar, waarbij veel opinieschrijvers het afwezen als een technologie zonder echte toekomst. Hij ziet een vergelijkbare situatie met blockchain en crypto vandaag de dag, waar scepsis en spot gemeengoed zijn. Samenvattend: Visa omarmt de blockchaintechnologie actief en Sheffield blijft optimistisch over het potentieel ervan, ondanks de scepsis waarmee het te maken heeft.

Visa breidt uit naar de wereld van cryptocurrency. Het bedrijf erkent het potentieel van blockchaintechnologie en is vastbesloten om zich te vestigen als een belangrijke speler in de crypto-industrie. Om deze ambitie waar te maken, is Visa onlangs een samenwerking aangegaan met Solana (SOL).Door samen te werken met Solana wil Visa klanten efficiëntere en schaalbare betaalopties bieden door het gebruik van hun netwerk. Specifiek richten ze zich op het mogelijk maken van stablecoin-betalingen. Deze aankondiging werd eerder deze week gedaan door Sheffield.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img