zondag, mei 19, 2024

Totale schuld neemt in rap tempo toe: dit is gevolgd voor de Bitcoin

Must Read

De schuld van de Amerikaanse overheid is in de afgelopen drie maanden met $1,45 biljoen gestegen sinds de afschaffing van het schuldenplafond. Dit brengt de totale schuld op $32,9 biljoen, een stijging van 53 procent ten opzichte van $21,4 biljoen in vijf jaar tijd.De houdbaarheid van de schuldpositie van de Verenigde Staten is een cruciale vraag.

Op de lange termijn lijkt het een onmiskenbaar ja te zijn. De schuld blijft sneller groeien dan verwacht, wat leidt tot een punt waarop de rentelasten onbeheersbaar worden. De bijgevoegde grafiek illustreert de escalerende rentekosten van de Amerikaanse overheid, die naar verwachting jaarlijks $ 1 biljoen zullen bedragen. Deze trend wordt gedeeltelijk beïnvloed door renteverhogingen door de Amerikaanse centrale bank. Naarmate de rente stijgt en hoog blijft, neemt de last van de schuldaflossing voor de Amerikaanse overheid toe.

Gevolg voor de koers van de Bitcoin

Wat betekent dit voor de wisselkoers van bitcoin? Voor bitcoin is dit een positieve ontwikkeling. Zoals te zien is in de grafiek hieronder, kan de toename van de wereldwijde geldhoeveelheid de prijs van bitcoin aanjagen.Daarom lijkt de wisselkoers van bitcoin meer beïnvloed te worden door de acties van centrale banken en overheidsuitgaven dan door de komende halvering die gepland staat voor april 2024.

In dit opzicht is de situatie in de Verenigde Staten gunstig voor bitcoin. Het land heeft steeds meer dollars nodig om aan zijn schulden te voldoen, waardoor de relatieve waarde van de Amerikaanse dollar daalt. Daardoor worden mensen steeds meer verleid om de schaarste van bitcoin op te zoeken.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img