zondag, juni 16, 2024

Texas afgelopen maanden geholpen door Bitcoin miners

Must Read

De Amerikaanse staat Texas heeft onlangs te maken gehad met zware weersomstandigheden en hoge energiekosten. Ze zijn er echter in geslaagd om een potentiële crisis te voorkomen door Bitcoin (BTC) miners in te zetten, die vaak worden bekritiseerd vanwege hun energieverbruik.

In augustus betaalde de Energy Authority of Texas (ERCOT) Riot Blockchain, een groot bitcoin minebedrijf, een aanzienlijk bedrag van 31,7 miljoen dollar om hun activiteiten tijdelijk stil te leggen. Deze strategische beslissing was bedoeld om de druk op de stroomvoorziening van de staat te verlichten. Gegevens van ERCOT geven aan dat deze beslissing een mogelijk rampzalige stroomstoring in Texas kan hebben voorkomen. Ondanks de kritiek op bitcoin miners, stelt lokale mijnwerker Marshall Long dat zij niet altijd schuldig zijn aan dergelijke incidenten.

Het mes snijdt aan twee kanten

ERCOT’s recente interventie in bitcoin mijnbouw benadrukt een interessant verband tussen deze activiteiten en het beheer van het energienet. Door tijdelijke shutdowns te stimuleren, kunnen bitcoin mijnbouwers bijdragen aan het beheren van de maximale belasting van het energienet, wat uiteindelijk de stabiliteit ten goede komt.

Externe factoren zoals hitte en fluctuerende BTC-prijzen kunnen echter leiden tot productieverliezen voor mijnbouwbedrijven. Desondanks hebben recente gebeurtenissen in Texas laten zien dat bitcoin mijnbouw een onderdeel zou kunnen zijn van een grotere oplossing voor energie-uitdagingen, in plaats van alleen een probleem.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img