zondag, juni 16, 2024

VISA legt keuze voor Solana netwerk uit

Must Read

Visa kondigde onlangs een samenwerking aan met Solana om cryptobetalingen met behulp van het blockchainnetwerk te ondersteunen. Deze stap is belangrijk voor de adoptie van crypto- en blockchaintechnologie. Visa’s keuze voor Solana werd beïnvloed door de snelle transactiemogelijkheden.

Solana kan tot 400 transacties per seconde verwerken, en zelfs tot 5.000 transacties per seconde tijdens piekbelasting. Dit maakt Solana een ideale keuze voor Visa’s focus op stablecoin-betalingen. In een artikel legde Visa uit dat de transactiesnelheid van Solana de belangrijkste reden was achter hun beslissing.

Het platform voldoet aan alle basiseisen

Hoewel de transactieverwerkingscapaciteit van Solana achterblijft bij de 65.000 transacties per seconde van Visa, voldoet het momenteel wel aan de vereisten. Ter vergelijking: Ethereum verwerkt minder dan 20 transacties per seconde en Bitcoin verwerkt slechts ongeveer zeven transacties per seconde.Een voordeel dat Visa benadrukt is de parallelle blockchainfunctie van Solana, die het mogelijk maakt om transacties gelijktijdig over meerdere takken uit te voeren. Dit in tegenstelling tot andere blockchains, waar transacties meestal achter elkaar plaatsvinden.

Visa stelt: “Solana vergemakkelijkt betalingsscenario’s op een efficiënte manier door de gelijktijdige uitvoering van transacties met verschillende rekeningen mogelijk te maken.”

Bovendien biedt Solana lage en voorspelbare transactiekosten, die meestal minder dan $0,001 per transactie kosten. Netwerken als Bitcoin en Ethereum hebben daarentegen hogere kosten die fluctueren op basis van netwerkactiviteit.

Visa’s samenwerking met Solana bevindt zich op dit moment in een pilotfase, waarin ze beoordelen of het netwerk aan hun eisen voldoet. Desalniettemin verhoogt deze samenwerking de aanwezigheid van zowel Visa als Solana in de wereld van cryptocurrencies.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bitcoin zakt weer wat terug na explosieve week

Bitcoin (BTC) maakt momenteel een licht dalende trend door na de aanzienlijke stijging eerder deze week. De prijs piekte...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img